Van plan om een begeleide rondreis door IJsland te maken? Lees dan dit artikel door.
Een rondreis door IJsland uitstippelen, is geen eenvoudig karwei. Wie zich dit werk wil uitsparen, kan voor een begeleide rondreis door IJsland kiezen. De gids verzorgt dan niet alleen de praktische kant van de rondreis, maar kan ook interessante informatie over de historie van bezienswaardigheden vertellen. Een begeleide rondreis door IJsland is ook een leuke manier om andere toeristen te ontmoeten. Kom in dit artikel nog veel meer te weten over een begeleide rondreis IJsland, ook heb je de mogelijkheid om een prachtige reis te boeken.

Door hieronder op de blauwe link te klikken kan je de mooiste reizen naar IJsland bekijken, heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis!

Bekijk hier de begeleide rondreizen  >>

Lees hier verder over de:

Begeleide rondreis IJsland boeken?

  • Begeleide rondreis naar het Noorderlicht

Begeleide rondreis IJslandEen bezoek aan IJsland biedt ook de unieke kans om het Noorderlicht te zien. Het is echter, zeker voor een onervaren zomertoerist in het zuid(west)en van IJsland, niet altijd eenvoudig om dit poollicht te vinden. Een gids daarentegen kent de geheimen van de jacht op dit bijzondere natuurlicht, zodat je met een begeleide rondreis een veel grotere kans hebt om het Noorderlicht daadwerkelijk te zien. Een dergelijke begeleide rondreis wordt veelal verder aangekleed met tripjes langs enkele hoogtepunten van IJslands natuur. Zo zal je in de jacht op het Noorderlicht langs gletsjers, vulkanen, zwarte stranden, watervallen, lavavelden en warmwaterbronnen trekken.

Een bijkomend voordeel van een begeleide zoektocht naar het Noorderlicht, is dat de gids alle verblijfplaatsen en veelal ook de ontbijten regelt. Je kan je gedachten dus helemaal richten op het natuurschoon van IJsland, zonder je zorgen te maken om de praktische kant van de reis. Menig gids kan ook allerlei interessante informatie geven over het Noorderlicht. Een dergelijke begeleide rondreis door IJsland wordt aangeboden door verschillende IJslandse reisorganisaties en kan (online) geboekt worden voor kleine of grote groepen.

De reisorganisaties voor IJsland:

  1. TUI: Bekijk hier de begeleide rondreizen door IJsland bij de reisorganisatie TUI
  2. Kras: Bekijk hier de begeleide rondreizen door IJsland bij de reisorganisatie Kras
  • Begeleide rondreis langs de Rondweg.

Begeleide rondreis IJslandWie niet alleen het Noorderlicht wil zien maar heel IJsland wil doortrekken, kan een begeleide rondreis langs de Rondweg boeken. De Rondweg is de cirkelvormige hoofdweg die langs de kustlijn van IJsland loopt. Door deze weg te volgen, kan je alle natuurattracties in IJsland bezoeken. Voor sommige bezienswaardigheden moet je echter de Rondweg verlaten. Een gids is dan de ideale hulp om je de juiste weg te wijzen, zodat je geen tijd verliest aan het zoeken van de juiste verbindingen tussen bezienswaardigheden. Uiteraard zal de gids al voorafgaand aan de reis hotels boeken langs de geplande route. Menig gids kan je ook bezienswaardigheden tonen waar de gemiddelde toerist die zelfstandig langs de Rondweg trekt geen oog voor heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine maar interessante musea of bijzondere wandelroutes.

Een begeleide rondreis door IJsland maken?

  • Begeleide rondreis door de IJslandse wildernis.

De avontuurlijke toerist in IJsland volgt niet de Rondweg, maar trekt door het binnenland van dit bijzondere eiland. Dit is het meest bergachtige deel van IJsland. De meeste wegen in het IJslandse binnenland zijn niet geasfalteerd en kunnen alleen met een auto met vierwielaandrijving worden bereden. Je kan uiteraard zelf door de IJslandse bergen trekken, maar met een gids die bekend is met dit deel van het eiland is het net iets veiliger en makkelijker. In de binnenlanden van IJsland vind je bijzondere geisers, vulkanen, bergen en andere stukjes natuur die de gemiddelde toerist in IJsland niet te zien krijgt.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *