The Blue Lagoon: het klinkt als een exotisch tropisch paradijs. En dat gevoel krijg je er ook wel, ook al ben je dan omgeven door koude temperaturen. The Blue Lagoon is een meer, gevuld met warm water, dat op een lavaveld gelegen is. Het water dat dit meer voedt, komt uit de Svartsengi centrale, een geothermische krachtcentrale, en is maar liefst 70°C warm. Het water waarin je zwemt is 37 à 39°C. Het meer is rijk aan mineralen, silicum en blauwwier, wat een heilzame werking heeft. Deze mineralen geven aan het water een melkachtige blauwe schijn, wat het mysterie van deze plek nog extra versterkt. Het is een unieke ervaring die je op de reis door IJsland zeker niet mag missen. Kom hieronder meer te weten over de Blue Lagoon in IJsland.

Bekijk hier de Blue Lagoon >>

Lees hier verder over de:

Blue Lagoon in IJsland bezoeken.

Blue Lagoon IJslandVoor een bezoek aan deze unieke plaats betaal je vanaf 5400 ISK (ongeveer 40 Euro). Dit lijkt prijzig maar je krijgt er heel wat voor in de plaats. Ook al kies je ervoor om gewoon een hele namiddag in het heerlijk warme bad te vertoeven, dan is dit zeker al een belevenis die je nooit meer vergeet. The Blue Lagoon is gelegen in het midden van een prachtig natuurgebied. Op de achtergrond heb je zwarte vulkanische rotsformaties. Op deze plak kom je gegarandeerd volledig tot rust.

Afhankelijk van het pakket dat je kiest, maak je gebruik van diverse accommodaties en verwennerijen. Zo is er bijvoorbeeld een moddermasker dat in elk pakket inclusief is. Of je kunt gaan voor een speciale lava-behandeling. En wil je het heel luxueus, dan kun je voor een exclusief Lounge & Private arrangement kiezen. Kortom: er kan genoten worden binnen ieders budget.
Er zijn verschillende restaurants en bars waar je heerlijk kan nagenieten en lekker wegdromen bij de schitterende uitzichten. Het eten is er lekker en vooral gezond!

De verschillende reisorganisaties voor IJsland.

  1. TUI: Bekijk hier de Blue Lagoon reizen voor IJsland bij de reisorganisatie TUI
  2. Kras: Bekijk hier de Blue Lagoon reizen voor IJsland bij de reisorganisatie Kras

Geniet van de vakantie en bezoek de Blue Lagoon.

Naast het bezoek aan de spa kun je ook een Lagoon-tour maken onder begeleiding van een gids. Dit bezoek is niet goedkoop, maar als je eens gek wilt doen is het dé gelegenheid om je te laten verwennen. Naast een degelijke en interessante uitleg over de lagoon, beland je in een mini-laboratorium waar je een unieke ervaring beleeft. Zeker als je met het vliegtuig in Kevlavik (IJsland’s International Airport) landt, moet je deze plek zeker aandoen. Maar ook al ben je van plan om een andere streek van IJsland te verkennen, het is zeker de moeite waard om voor The Blue Lagoon een omweg te maken!

De prijs van de reis.

Wil je de prijzen te weten komen van het bezoeken van de Blue Lagoon in IJsland dan kan het handig zijn om nog andere websites in de gaten te houden. Tip: Kijk ook eens op www.ijslandvakantie.net. Ook kan je meer informatie vinden op: Rondreis.net over reiservaringen, tips en meer.

Bekijk hier meer informatie >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *