Busrondreis door IJsland boeken? Wat is er allemaal mogelijk?
IJsland heeft een prima onderhouden wegennetwerk, zodat dit bijzondere eiland goed bereisbaar is per bus. Hierbij kan gekozen worden voor verschillende aanbieders en uiteenlopende busrondreizen. Een busrondreis door IJsland is een prima manier om bijvoorbeeld het noorderlicht te zien en in dezelfde vakantie langs al het andere IJslandse natuurschoon te reizen. Kom op deze pagina meer te weten over een busrondreis IJsland. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar IJsland!

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier meer informatie:

Busrondreizen door IJsland.

  • Noorderlicht achterna reizen per bus

Busrondreis IJslandEen busrondreis door IJsland is niet compleet zonder een nachtelijke trip waarbij geprobeerd wordt om het noorderlicht te zien. Deze busreis begint in de late avond en leidt naar de meest landelijke delen van IJsland waar weinig kunstmatig licht is zodat de kans om het noorderlicht te zien zo groot mogelijk is. De aanbieders van dergelijke busreizen hebben de kennis en ervaring om te weten waar in IJsland de kans om het noorderlicht te zien het grootst is.

Dit verschilt van dag tot dag, zodat een busreis op zoek naar het noorderlicht geen vaste route heeft. Dit kan een ware jacht op het poollicht opleveren. Mocht deze jacht zonder succes blijven, dan bieden de meeste aanbieders van een dergelijke bustoer een gratis tweede busreis naar het noorderlicht aan.

  • Busrondreis langs IJslands natuur

Veel natuurliefhebbers in IJsland zijn met name geïnteresseerd in de het zuidwestelijke deel van het eiland. Hier zijn namelijk de meest opmerkelijke natuurtaferelen te aanschouwen. Bij een bustoer door dit landsdeel worden bijvoorbeeld de geisers Srokkur en Geysir bezocht. Dit zijn twee van de bekendste geisers van IJsland. De Strokkur is bovendien zeer actief aangezien deze geiser ongeveer elke acht minuten water tientallen meter de lucht in spuit. De Gullfoss, één van IJslands bekendste watervallen, bevindt zich op slechts enkele minuten rijden van de Geysir, zodat ook dit waterspektakel kan worden bezocht bij een bustoer door het zuidwesten van Busrondreis IJslandIJsland.

Onder andere de waterval Faxi en de vulkaan Kerið bevinden zich eveneens in deze regio. Met een korte busrondreis door IJsland kan dus al een groot deel van de natuur van dit eiland worden bezocht.

  • Busrondreis door het westelijke deel van IJsland

Ook het westen van IJsland kent vele natuurattracties die eenvoudig per bus zijn te bereiken. Bij een busrondreis door IJsland hoort het westelijke deel van het land dus ook beslist op de te volgen route thuis. Zo is hier bijvoorbeeld de Langjökull-gletsjer te vinden. Dit is de op één na grootste gletsjer van IJsland. Deze gletsjer is van tunnels voorzien zodat toeristen deze ijsmassa ook van de binnenkant kunnen bekijken. In deze regio zijn ook onder meer de heetwaterbron Deildartunguhver en de waterval Hraunfossar eenvoudig per bus bereikbaar.

De busrondreizen bij reisorganisaties:

  1. TUI: Bekijk hier rondreizen door IJsland bij de reisorganisatie TUI
  2. Kras: Bekijk hier de rondreizen door IJsland bij de reisorganisatie Kras

Watervallen en meer.

  • Busrondreis langs watervallen en gletsjers

In het zuiden van IJsland zijn meerdere indrukwekkende watervallen te bezichtigen. Het mooie is dat de gebieden rondom deze watervallen uitstekend zijn verbonden met het wegennetwerk, zodat zij ook per bus eenvoudig zijn te bereiken. Onder meer de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss kunnen eenvoudig worden bezocht met een busrondreis door IJsland. Nabij deze watervallen liggen ook het gletsjermeer Jökulsárlón en de vulkaan Eyjafjallajökull.

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.ijslandvakantie.net. Voor reiservaringen en meer over vakanties in IJsland kan je ook een kijkje nemen op: Rondreis.net.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *