Wil je een bijzondere reis maken, denk dan eens aan IJsland. Deze eilandstaat heeft veel te bieden, van geisers en vulkanen tot gletsjers. Het is er rustig en het landschap is adembenemend mooi. Een complete rondreis op IJsland met alle highlights duurt ongeveer 15 dagen. Je begint je reis in de hoofdstad Reykjavik, waar je heerlijk door de stad kunt slenteren en de meer dan 74 meter hoge Hallgrímskirkja kunt bewonderen, of kunt genieten van de IJslandse keuken die bestaat uit gerechten met vis en lamsvlees.

Breng zeker een bezoek aan het beroemde geothermische zwembad de Blue Lagoon, die op slechts een uur reizen van Reykjavik ligt. Op deze pagina kom je enkele leuke tips tegen voor het maken van een complete rondreis op IJsland.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

Complete rondreis IJsland boeken?

  • Snæfellsnes

Complete rondreis IJslandJe rijdt naar het vogelrijke schiereiland Snæfellsnes. Onderweg passeer je de lavawatervallen Hraunfossar en Barnafoss, en de zeer actieve heetwaterbron Deildártunguhver. Tevens vind je hier de vulkaan Snæfellsjökull, die bedekt is met een gletsjer, de plaatsen Arnastapi en Hellnar, met diverse basaltpartijen en het strand van Djupalonssandur. Op het eiland bevindt zich een grote populatie noordse sterns. Bekijk de vogelrotsen bij Arnarstapi en maak een bootexcursie vanuit Stykkishólmur.

Skagafjördur

Vervolg je reis naar de regio Skagafjördur, en bezoek één van de in het fjord gelegen eilandjes. Het eiland Drangney is bekend om de grote hoeveelheid zeevogels. Daarnaast is dit een regio die bekend staat om de rijke historie.

  • Het Mývatn-meer

De volgende pleisterplaats is het Mývatn-meer. Dit meer is één van de hoogtepunten in het noorden van IJsland. Je kunt hier schitterend wandelen in een stoomlandschap, en daarna genieten van een heerlijk warm bad in de Mývatn Nature Baths. Deze omgeving is zo mooi dat Complete rondreis IJslandje hier best wat langer kunt blijven. Geniet van lavavelden, zwavelvelden, dampende modderpoelen en kokende bronnen. Vergeet niet het Nationaal Park Jökulsárgljúfur te bezoeken, dat ten noordoosten van het meer ligt. Je vindt hier de grootste waterval van Europa, de Dettifoss.

Egilsstaðir

Vervolg je weg naar het stadje Egilsstaðir. Geniet van de oostelijkse fjorden, een prachtig gebied met pittoreske vissersdorpjes, watervallen en rivieren. Je kunt op de hoogvlaktes ook kuddes rendieren tegenkomen. Dit is hun leefgebied. Bij Egilsstaðir zelf kun je veel activiteiten ondernemen, zoals wandelen door het bos Selskógur of de waterval Hengifoss bewonderen.

  • Höfn en Nationaal Park Skaftafell

Vanaf Egilsstaðir rijd je naar het vissersstadje Höfn, dat op een schiereiland ligt. Hier vind je de hoogste bergtop van ijsland, de 2119 meter hoge Hvannadalshnjúkur. Wat verder bevindt zich het Nationaal Park Skaftafell en de grootste gletsjer van Europa: de Vatnajökullgltsjer en het gletsjermeer Jökulsárlón.

Complete vakantie IJsland.

  • Hella

Het stadje Hella ligt aan een rijke zalmrivier. Onderweg zie je zwarte lavastranden, waar je zeker even moet stoppen. Onderweg kom je bovendien langs Nationaal Park Þingvellir, een Unesco-werelderfgoed. Het ligt precies op de breuklijn tussen het Noord-Amerikaanse en Euraziatische continent.

Bovendien was zetelde hier ooit het eerste IJslandse parlement. Andere bezienswaardigheden in dit gebied zijn de geisers, zoals de beroemde geiser, de Geysir, en de populaire waterval Gullfoss.

Heb je een vraag of wil je een correctie doorgeven? Reageer dan hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *