Lees hier meer over de complete reizen in IJsland ->

Complete rondreis IJsland

Complete rondreis IJslandWil je een bijzondere reis maken, denk dan eens aan IJsland. Deze eilandstaat heeft veel te bieden, van geisers en vulkanen tot gletsjers. Het is er rustig en het landschap is adembenemend mooi. Een complete rondreis op IJsland (Complete rondreis IJsland) met alle highlights duurt ongeveer 15 dagen. Je begint je reis in de hoofdstad Reykjavik, waar je heerlijk door de stad kunt slenteren en de meer dan 74 meter hoge Hallgrímskirkja kunt bewonderen, of kunt genieten van de IJslandse keuken die bestaat uit gerechten met vis en lamsvlees. Breng zeker een bezoek aan het beroemde geothermische zwembad de Blue Lagoon, die op slechts een uur reizen van Reykjavik ligt. Op deze pagina kom je enkele leuke tips tegen voor het maken van een complete rondreis op IJsland.

Bekijk hier de complete rondreizen door IJsland >>

Complete rondreis IJsland

  • Snæfellsnes

Je rijdt naar het vogelrijke schiereiland Snæfellsnes. Onderweg passeer je de lavawatervallen Hraunfossar en Barnafoss, en de zeer actieve heetwaterbron Deildártunguhver. Tevens vind je hier de vulkaan Snæfellsjökull, die bedekt is met een gletsjer, de plaatsen Arnastapi en Hellnar, met diverse basaltpartijen en het strand van Djupalonssandur. Op het eiland bevindt zich een grote populatie noordse sterns. Bekijk de vogelrotsen bij Arnarstapi en maak een bootexcursie vanuit Stykkishólmur.

  • Skagafjördur

Complete rondreis IJslandVervolg je reis naar de regio Skagafjördur, en bezoek één van de in het fjord gelegen eilandjes. Het eiland Drangney is bekend om de grote hoeveelheid zeevogels. Daarnaast is dit een regio die bekend staat om de rijke historie.

  • Het Mývatn-meer

De volgende pleisterplaats is het Mývatn-meer. Dit meer is één van de hoogtepunten in het noorden van IJsland. Je kunt hier schitterend wandelen in een stoomlandschap, en daarna genieten van een heerlijk warm bad in de Mývatn Nature Baths. Deze omgeving is zo mooi dat je hier best wat langer kunt blijven. Geniet van lavavelden, zwavelvelden, dampende modderpoelen en kokende bronnen. Vergeet niet het Nationaal Park Jökulsárgljúfur te bezoeken, dat ten noordoosten van het meer ligt. Je vindt hier de grootste waterval van Europa, de Dettifoss.

  • Egilsstaðir

Vervolg je weg naar het stadje Egilsstaðir. Geniet van de oostelijkse fjorden, een prachtig gebied met pittoreske vissersdorpjes, watervallen en rivieren. Je kunt op de hoogvlaktes ook kuddes rendieren tegenkomen. Dit is hun leefgebied. Bij Egilsstaðir zelf kun je veel activiteiten ondernemen, zoals wandelen door het bos Selskógur of de waterval Hengifoss bewonderen.

  • Höfn en Nationaal Park Skaftafell

Vanaf Egilsstaðir rijd je naar het vissersstadje Höfn, dat op een schiereiland ligt. Hier vind je de hoogste bergtop van ijsland, de 2119 meter hoge Hvannadalshnjúkur. Wat verder bevindt zich het Nationaal Park Skaftafell en de grootste gletsjer van Europa: de Vatnajökullgltsjer en het gletsjermeer Jökulsárlón.

De complete rondreizen door IJsland bij reisorganisaties:

  1. TUI: Bekijk hier de complete rondreizen door IJsland bij de reisorganisatie TUI
  2. Kras: Bekijk hier de complete rondreizen door IJsland bij de reisorganisatie Kras

Complete vakantie IJsland, informatie over Hella

  • Hella

Het stadje Hella ligt aan een rijke zalmrivier. Onderweg zie je zwarte lavastranden, waar je zeker even moet stoppen. Onderweg kom je bovendien langs Nationaal Park Þingvellir, een Unesco-werelderfgoed. Het ligt precies op de breuklijn tussen het Noord-Amerikaanse en Euraziatische continent. Bovendien was zetelde hier ooit het eerste IJslandse parlement. Andere bezienswaardigheden in dit gebied zijn de geisers, zoals de beroemde geiser, de Geysir, en de populaire waterval Gullfoss.

Vervolgens is het tijd om terug te keren naar Reykjavik en na te genieten van de mooie reis. Tip: Neem ook eens een kijkje op www.ijslandvakantie.net voor meer informatie.

Bekijk hier de complete vakanties in IJsland >>

Complete rondreis IJsland
2.8 (56.3%) 27 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *