Als je op zoek bent naar avontuur op grote schaal dan is een georganiseerde rondreis door IJsland, het land van vuur en ijs, voor jou een perfecte bestemming. Je zult diep geraakt zijn door de verbazingwekkende schoonheid en het mysterie van de natuur, met de prachtige valleien en watervallen, gletjerformaties en geometrische lagunes, warmwaterbronnen en nog veel meer. Ook de kennismaking met het leven van de oude Viking en de rijke cultuur zullen er een van de meest onvergetelijke trips van maken die je ooit gedaan hebt. We geven een overzicht van de bestemmingen die tijdens zo’n rondreis bezocht worden. Kom hieronder meer te weten over een georganiseerde rondreis IJsland, ook heb je de mogelijkheid om een prachtige reis te boeken.

Bekijk hier meer informatie over deze georganiseerde reis >>

Lees hier verder over de:

Georganiseerde rondreis IJsland boeken?

  • Dag 1

Nadat je aangekomen bent in Reykjavik en er overnacht hebt krijg je ’s morgens eerst een rondleiding door de stad. Je loopt dan verder naar Hyeragerdi waar je kennis zal maken met IJslandse paarden en iets zal bijleren over dit unieke ras. Daarna vertrek je per bus voor een tip van ruim 300 km door de beroemde “gouden cirkel” met de talrijke IJslandse natuurwonderen. Je maakt er kennis met de “Golden Waterfall” in

Georganiseerde rondreis IJsland

Gullfoss en de nabijgelegen warmwaterbronnen Gysir en Strokkur. Je gaat de kokende modderpoelen en kleinere warmwaterbronnen verkennen. De rit vervolgt langs de zuidkust en stopt even om de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss te bewonderen. Door het natuurgebied van Dyrhólaey reis je door naar Vik waar je kan overnachten.

  • Dag 2

Vandaag maak je kennis met de grootste lavastromen op aarde. Via Eldhraun bereik je het stadje Kirkjubæjarklaustur in het zuiden van IJsland. Via het Skaftafell National Park kom je aan de prachtige Jökulsárlón Glacial Lagoon, de “geboorteplaats” van vele ijsbergen. De hele dag kun je genieten van een prachtig uitzicht op de machtige Vatnajökull-gletsjer. Dit keer overnacht je, na een trip van 300 km, in de omgeving van Höfn.

  • Dag 3

Georganiseerde rondreis IJslandVia de oostelijke fjorden en bergen langs de kustlijn rijd je in de ochtend via Almannaskarð, met een fantastisch zicht op de torenhoge bergen naar de gerenommeerde stenen- en mineralencollectie van Petra waar je uitgebreid kan kennismaken met deze wonderen van de natuur. Je overnacht in de omgeving van het Egilsstaðir gebied.

  • Dag 4

Vandaag maak je een reis van ongeveer 300 km langs het Lake Myvatn gebied, door de vlakte op het Modrudalsoraefi highland plateau. Je stopt bij Europa’s meest krachtige waterval Dettifoss en passeert Námaskarð, waar je kennis maakt met de bijna buitenaardse zwavelzuurbronnen. Zwarte stromen en borrelende zwavelzuurbronnen vullen het dampende landschap dat rijk is aan kleurrijke mineralen. Námaskarð is een prachtig voorbeeld van hoe vreemd de natuurlijke landschappen van onze planeet kunnen zijn. De dag eindigt bij het Lake Myvatn gebied met de pseudo-kraters op Skutustadir en de rivier Laxa. Lake Myvatn is bevolkt met zeer diverse vogelsoorten en meer soorten eenden dan op elke andere plaats op aarde. Overnachten zal dit keer gebeuren in het Myvatn gebied.

  • Dag 5

Na het ontbijt gaat ons avontuur verder met een bezoek aan de lavaformaties op Dimmuborgir. Je bezoekt de prachtige waterval van Godafoss en de oude boerderij Laufas. Je slentert rond in de noordelijke stad Akureyri met mooie zijn mooie architectuur en het prachtig uitzicht op de Eyjafjordur. Daarna gaat de reis verder langs de kustweg naar Eyjafjordur en het Troll schiereiland. Je kunt genieten van een aangename rit langs de bergen, met uitzicht op de Arctische Zee en een kust met zwart zand. De eindbestemming is Siglufjordur.

  • Dag 6

Op de laatste dag maak je kennis met de meest krachtige warmwaterbron in de wereld Deildartunguhver. Er wordt gestopt om de Hraunfossar watervallen te bewonderen en je hebt uitzicht op de adembenemende Kaldidalur bergpas. De reis gaat verder naar Lake Þingvallavatn, het grootste meer van IJsland, en Þingvellir National Park, de oudste site ter wereld waar ooit een parlementsvergadering doorging in openlucht. We eindigen in Reykjavik waar je de laatste dag ook zal overnachten.

Na een Rondreis.net van ongeveer 2000 km zul je met een overweldigd gevoel terug naar huis vliegen. Hetgeen je in IJsland gezien hebt zal heel jouw leven in jouw geheugen geprent blijven.

Lees hier verder…

Georganiseerde groepsreis IJsland

Zo is het ook mogelijk om met een groep naar IJsland te gaan, ook op georganiseerde basis. Wanneer je van plan bent om een mooie reis te boeken naar IJsland dan kan je op één van de links klikken om naar de specialist te gaan. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar IJsland (misschien wel een georganiseerde rondreis IJsland), wellicht als groep of op individuele basis.

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.ijslandvakantie.net.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *