Tips voor de goedkoopste rondreis door IJsland.
IJsland is beslist niet één van de goedkoopste vakantielanden, maar er zijn wel genoeg maatregelen die je kan treffen om een vakantie naar dit fraaie natuureiland betaalbaar te houden. Volg deze tips voor de goedkoopste rondreis door IJsland! Bekijk hieronder meer informatie en leuke weetjes over de goedkoopste rondreis IJsland. Ben je van plan om de mooie goedkope rondreizen voor IJsland te bekijken dan kan je op één van de blauwe links klikken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis!

Bekijk hier de goedkoopste rondreis >>

Meer informatie:

Goedkoopste rondreis IJsland.

  • All-in-one aanbieders

Goedkoopste rondreis IJslandEr zijn tal van organisaties die zogeheten all-in-one-vakanties naar IJsland aanbieden. In dit geval wordt één prijs betaald voor de vliegreis en de verblijfkosten. Soms zijn ook de kosten voor een toer of andere toeristische attracties bij de prijs inbegrepen. Door één van deze all-in-one-vakanties te kiezen, ben je veelal goedkoper uit dan wanneer je de vliegreis en hotels zelf boekt. De goedkoopste rondreis door IJsland vind je dus veelal bij een all-in-one-organisatie.

  • Reis in de winter

In de winter zijn hotels veelal maar half zo duur als in de zomer. Ook het huren van een auto of het boeken van een rondreis is aanzienlijk goedkoper in het winterseizoen. Tegelijkertijd, is de IJslandse natuur in de winter ook prachtig, misschien nog wel mooier dan in de zomer. Wie een flexibele agenda heeft, kan dus aardig wat geld besparen door buiten het hoogseizoen naar IJsland te reizen. De goedkoopste rondreis door IJsland is veelal te vinden tussen september en mei, dus ook in de herfst en lente kan je een goedkope rondreis vinden.

  • Geld besparen in de zomer

Goedkoopste rondreis IJslandWie toch liever in de zomer reist, heeft ook verschillende mogelijkheden om geld te besparen. Zo worden veel scholen en universiteiten in IJsland in de zomermaanden (juni, juli en augustus) omgebouwd tot (goedkope) hotels. Voor de goedkoopste rondreis door IJsland kan hier zodoende een eenvoudige kamer worden gehuurd voor een bijpassende prijs. Boek je kamer wel op tijd, want de vraag naar dergelijke goedkope kamers is doorgaans groter dan het aanbod.

Uiteraard kan je in plaats van hotels ook voor hostels kiezen om nog meer geld te besparen. Kamperen lijkt een nóg goedkopere optie, maar dit kan tegenvallen. Bedenk immers dat er in dit geval nog de kosten voor het huren van een caravan en uiteraard benzinekosten bijkomen. Met een tent in het wild kamperen is op sommige plekken in IJsland onder voorwaarden toegestaan voor één nacht.

  • Neem een waterfles mee en vermijd alcohol

Het kraanwater is in IJsland zeer schoon en dus, net als in Nederland, prima te drinken. Een flesje water kan op dit eiland bij een supermarkt al snel meerdere euro’s kosten, zodat je (zeker bij een langere vakantie) aardig wat geld kan besparen door zelf een (metalen) flesje mee te nemen dat je kan vullen met kraanwater. Door hoge belastingen en accijnzen is alcohol ook erg duur in IJsland.

Zo kost de goedkoopste fles wijn in de supermarkt meer dan tien euro en een biertje in een café ook al snel een vergelijkbaar bedrag. De goedkoopste rondreis door IJsland is dus alcoholvrij, maar ook door slechts ietwat te matigen met alcohol kan al een aardig bedrag worden bespaard.

Lees hier verder >>

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.ijslandvakantie.net voor meer informatie! Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *