Reykjavik is met 119.280 bewoners niet alleen de hoofdstad van IJsland, maar tevens ook de grootste en meest drukbezochte stad van het eiland. In Reykjavik kun je rustig vertoeven, maar ook zeker terecht voor de jaarlijkse muzikale evenementen en festivals.  Reykjavik kun je als toerist goed gebruiken om een paar dagen rustig te vertoeven. Je kunt hier een ideale stedentrip organiseren: met een dagelijks uitstapje naar een van de nabijgelegen dorpen of bezichtigingen. Kom hieronder meer te weten over de hoofdstad van IJsland, ook heb je de mogelijkheid om de reizen voor IJsland te bekijken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

Hoofdstad van IJsland.

Vanuit het vliegveld van Keflavik ben je binnen 45 minuten binnen de hoofdstad. Onderweg kun je stoppen bij de Blue Lagoon, waar je kunt ontspannen en de meest populaire attractie van IJsland kunt meemaken. Wanneer je in Reykjavik aankomt kun je de volgende dag uitvallen Hoofdstad IJslandnaar een van de volgende dorpen:

  • Akureyri (stad), waar 16.000 inwoners wonen en een botanische tuin te vinden is.
  • Djupivogur, een klein vissersdorpje zoals je er velen van zult vinden in IJsland.
  • Grindavik, tevens een vissersdorpje met zo’n 2.000 inwoners.
  • Reykjahlid met 250 inwoners en een drukbezochte bestemming voor veel toeristen.

Wat kun je zoal doen in Reykjavik?

  • In de hoofdstad heb je de bekendste kathedraal van het noorden: Hallgrimskirkja, waarvan het uitzicht prachtig is.
  • Om alles in één keer te doen heb je verschillende bustours en sightseeingtours door de stad (vanaf zo’n 24,00 tot 60 euro). U ziet vanuit de bus de haven, Tjörnin (een meertje), het stadhuis van de hoofdstad, het nationaal museum en de thermaalbaden. De tickets zijn voor de gehele dag, en natuurlijk kunt u op- en afstappen wanneer u wilt. Daarnaast is de tour altijd voorzien van commentaar en weet u altijd wat u ziet.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=vzSHcyXfNPw)

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=-VgrCc7Popg)

Natuurlijke bezichtigingen

Vanuit de stad kun je verschillende natuur schoonheden bezien. Er worden vanuit de haven boottochten georganiseerd om het Noorderlicht te zien. Met uitgebreide uitleg van een plaatselijke gids die het fijne weet van alles wat IJsland omvat. Het ticket blijft volgens de organisatie 2 jaar geldig, dus wanneer het licht niet te zien is kun je altijd later terugkomen.

Ook de geisers kunt u zien vanuit bij de stad. De Golden Circle dagexcursie brengt je bij al het mooist: geisers, landschappen, eeuwenoude watervallen en vulkanen. Je kunt deze tour met de bus doen, en daarbij komt natuurlijk ook een goede gids. Je wordt altijd opgehaald vanuit het hotel en je wordt er ook weer bij teruggebracht. Er is veel te doen in IJsland, en je kunt natuurlijk ook altijd informatie op doen bij de vele informatiepunten in de stad.

Reykjavik (de hoofdstad van IJsland) op de kaart:

 

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden.

Meer artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *