Er even goed tussenuit? Probeer IJsland! Dit prachtige eiland heeft u veel bijzonders te bieden en is ideaal voor zowel een actieve vakantie als een vakantie om tot rust te komen. IJsland beschikt over wonderlijke natuur en heeft een rijke historie. Hieronder meer leuke hoogtepunten rondreis IJsland en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken. Als je op één van de blauwe links klikt heb je de mogelijkheid om de mooiste reizen te bekijken voor IJsland, heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis en pak de hoogtepunten mee!

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=LNhYkyDdTw0)

De top 10 bezienswaardigheden in IJsland.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=rt3QjDHpbUQ)

Hoogtepunten rondreis IJsland.

Wanneer je naar IJsland gaat voor een rondreis zijn dit dé hoogtepunten die je gezien moet hebben:

  • Blue Lagoon

Deze prachtige lagune is een van de hoogtepunten van IJsland. Deze helderblauwe natuurlijke lagune is perfect om een dag tot rust te komen. Het is een geothermisch bad waar je heerlijk kunt ontspannen. Het is gelegen in zuidwest IJsland te midden van een woud met oud lava. Het ligt dicht in de buurt van het vliegveld Keflavík, dus zeker een aanrader wanneer je hier landt. Dit prachtige meer is een van de populairste attracties van IJsland.

  • Waterval Dettifos

Hoogtepunten rondreis IJslandDeze majestueuze waterval is de krachtigste waterval die te zien in Europa. Daarnaast is hij ook van ongekende grootte, namelijk 44 meter hoog en 100 meter breed. Deze indrukwekkende waterval ligt nabijgelen Sellfos, een andere grote waterval in IJsland. Deze twee watervallen zijn dus perfect om op een dag te kunnen combineren.

  • Reykjavik

Zin om een dag een stad te bezoeken? Bezoek de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. Deze historische stad heeft veel te bieden op gebied van cultuur en historie. Bezoek bijvoorbeeld Hallgrímskirkja, de hoogste kerk van deze stad met een unieke architectuur. Daarnaast kun je ook genoeg winkelen in deze stad en zijn er veel verschillende keukens waar je kunt tafelen.

Snorkelen in Silfra

Een actieve en unieke beleving in IJsland is het snorkelen in Silfra. Silfra is een rif dat is gelegen in Thingvellir National Park waarbij je de unieke kans hebt om tussen twee continenten te snorkelen met meer dan 100 meter zicht. Bekijk IJsland vanuit het water en zwem in een prachtige rif in Silfra.

  • Solfar

Solfar, wat in het Nederlands zonnekijker heet, is een populair standbeeld in IJsland. Vanaf dit punt heb je een uniek uitzicht de natuur en alle wateren in de buurt van Reykjavik.

  • Vogels kijken in Látrabjarg

In het uiterste westen van IJsland vind je Látrabjarg, een bijzondere klif waar veel vogels hun rustplek vinden. Látrabjarg is ook het meest westelijke deel van Europa. Látrabjarg is daarnaast ook een knus kustplaatsje. Aan de kust kun je veel vogels spotten, vogels als papagaaiduikers, alken en zeekoeten. Ga een paar dagen naar de kust en spot unieke vogels.

Myvatn Nature Baths

Kom heerlijk tot rust bij de Myvatn Nature Baths. Dit natuurlijke water in de baden komt uit natuurlijke bronnen uit de dichtbij zijne natuur. Het water beschikt over hoog geconcentreerde mineralen en heeft veel positieve effecten op de gezondheid. Daarnaast is het nog eens gelegen in een prachtig natuurgebied in het noorden van IJsland.

Er is dus genoeg te beleven in IJsland. Zorg dat je goed geïnformeerd op stap gaat zodat je niks hoeft te missen tijdens je rondreis door dit unieke en prachtige eiland.

Indien je nog meer mooie rondreizen wilt bekijken bij andere reisorganisaties dan kan je hieronder enkele bedrijven terugvinden. Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Meer artikelen:

One thought on “Hoogtepunten rondreis IJsland”

  1. De Blue Lagoon lijkt mij het mooiste om ooit eens gezien te hebben en erin gezwommen te hebben. Een mooie paardentrektocht lijkt me trouwens ook erg leuk. Bedankt in ieder geval voor de handige tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *