Wil je er even tussenuit en op avontuur? Ga dan op een grote rondreis in IJsland. Dit prachtige eiland dat nog bij Europa hoort heeft genoeg te bieden voor een grote rondreis. Op zo’n reis kunt u alles meemaken wat dit land te bieden heeft. Zowel op gebied van natuur, avontuur, cultuur en historie. Je kunt ervoor kiezen om met een groepsreis mee te gaan, dan is alles al van te voren gepland en ben je zeker van het zien van alle topattracties van IJsland. Ook kun je ervoor kiezen om zelf een reis te plannen, dan heb je zelf in de hand wat je wel en niet wilt zien. Hier zijn een aantal hoogtepunten van IJsland die bij geen enkele grote rondreis door IJsland mogen ontbreken.

Bekijk hier de grote rondreizen in IJsland >>

Lees hier verder over de:

IJsland grote rondreis.

  • Geothermische baden

IJsland grote rondreisIJsland staat bekend om haar geothermische baden en deze baden zijn ook topattracties voor toeristen. Kom tot rust en geniet van de prachtige natuur waar deze natuurlijke baden in gelegen zijn. Er zijn vaak spa’s en wellnesscenters bij aangesloten dus voor echt even tot rust komen zijn deze baden perfect. De twee meest populaire baden zijn:

  • Blue Lagoon. Dit is het populairste geothermisch bad van IJsland. Hij is gekenmerkt aan zijn helderblauwe kleur en daarom ook een uniek verschijnsel. De Blue Lagoon is gelegen in het zuidwesten van IJsland.
  • Myvatn Nature Baths. Deze natuurlijke baden liggen in het noordoosten van IJsland en zijn omringt door prachtige natuur.

Steden

IJsland heeft ook genoeg mooie en authentieke steden die bezocht moeten worden tijdens een lange rondreis door dit land.

  • Reykjavik. De hoofdstad van IJsland. Dit is de grootste stad van IJsland en heeft veel te bieden op het gebied van architectuur. Daarnaast bevinden zich hier veel winkels en kun je goed uiteten gaan in deze stad.
  • Akureyi. Deze noordelijke stad is maar liefst 40 kilometer van de poolcirkel verwijderd. De stad beschikt over een botanische tuin en over een groot museum.
  • Vík í Mýrdal. Dit is de meest zuidelijk gelegen stad van IJsland wat zich kenmerkt aan een IJsland grote rondreisprachtige baai met zwart zand. Een unieke stad om te bezoeken.
    Daarnaast zijn er ook vele kleine dorpjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken en om hier lokale gerechten te proeven. (IJsland grote rondreis informatie)

Activiteiten
IJsland is bij uitstek een perfect land om actief op pad te gaan. Er zijn genoeg nationale parken om te bezoeken. In deze parken kun je vaak de meest prachtige watervallen vinden zoals Sellfos. Daarnaast zijn er ook genoeg opties om per mountainbike de natuur te verkennen op verschillende plaatsen. Wil je een unieke ervaring? Ga dan op trektocht te paard door IJsland of snorkel in Silfra tussen twee continenten. Er is genoeg te beleven op IJsland, een grote rondreis is daarom ook de perfecte manier om zoveel mogelijk van dit land te kunnen ontdekken. Bezoek de geothermische baden, ga actief de natuur in of bezoek een van de unieke steden van dit land.

Lees hier verder >>

Wanneer je meer mooie rondreizen wilt bekijken bij andere reisorganisaties dan kan je hieronder op één van de links klikken om bijvoorbeeld naar Tui te gaan of naar Kras. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een grote rondreis door IJsland. Voor meer informatie over het maken van een mooie rondreis door IJsland: Rondreis.net.

Boek een grote reis naar het unieke IJsland via:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *