Openbaar vervoer voor een rondreis door IJsland.
Voor een goedkope rondreis door IJsland is het openbaar vervoer het aangewezen transportmiddel. Het openbaar vervoer in IJsland is evenwel beperkt tot bussen. Er rijden dus geen treinen over het eiland. Bovendien heeft bijna elke IJslander een auto en zijn de steden niet erg dichtbevolkt, zodat er weinig files zijn. Als gevolg, is het openbaar vervoer enigszins onderontwikkeld voor een rijk land als IJsland. Desalniettemin, zijn er tal van mogelijkheden om per bus te rijden binnen de grote steden en tussen deze steden. Het is evenwel ook niet ongebruikelijk om bij een lange binnenlandse reis het vliegtuig te nemen in plaats van de bus. Lees hieronder verder over het met het openbaar vervoer te gaan reizen door het mooie IJsland.

Bekijk hier de IJsland reizen met het openbaar vervoer >>

Lees hier meer over de:

IJsland reizen openbaar vervoer.

  • Per bus door Reykjavik

IJsland reizen openbaar vervoerStrætó bs verzorgt het openbare busvervoer in (de regio) Reykjavik. Deze organisatie heeft een Engelstalige website waar ook de haltes en de vertrektijden van de gele bussen kunnen worden nageslagen, al rijden de meeste stadsbussen eenvoudigweg elk kwartier of elk half uur. Op de website kunnen ook buskaartjes worden gekocht. Zo kosten 20 buskaartjes voor een volwassene 8.400 IJslandse kronen, wat overeenkomt met ongeveer € 67. Het kan goedkoper zijn om een maandkaart te kopen, deze kost 11.750 IJslandse kronen (ongeveer € 95). Een abonnement voor drie maanden kost ongeveer het dubbele.

  • Per bus of touringcar door IJsland

IJsland heeft een netwerk van bussen dat de meeste grote en middelgrote steden verbindt. Op de Engelstalige IJslandse website Public Transport is een overzichtelijke kaart van alle buslijnen tussen steden na te slaan. Door in deze kaart op een plaats te klikken, worden alle lijnen getoond waar de betreffende plaats mee is verbonden. De website toont overigens niet alleen buslijnen, maar ook de routes van binnenlandse vliegtuigen en touringcars. Voor wie in IJsland een rondreis met het openbaar vervoer wil maken, is deze website zodoende een absolute must als startpunt voor elke reis.

  • Prijzen van kaartjes voor langeafstandsbussen

IJsland reizen openbaar vervoerVia de Public Transport-website kunnen geen kaartjes voor de bussen, touringcars of vliegtuigen worden gekocht. De website linkt je hiervoor door naar de website van de respectievelijke aanbieders van het vervoer. Voor het langeafstandsbusverkeer zijn Strætó, Sterna, SBA-Norðurleið en Reykjavík Excursions de bekendste aanbieders. Voor de zomermaanden hebben deze aanbieders vaak speciale abonnementen (die op de Engelstalige websites ‘passports’ worden genoemd), maar het zal afhangen van hoe vaak je daadwerkelijk met de betreffende busmaatschappij wil reizen of een dergelijke deal werkelijk aantrekkelijk is. Veel van deze bussen zijn overigens met zowel WiFi als GPS-tracking uitgerust zodat je tijdens de reis kunt internetten en bovendien eenvoudig kan zien of de bus al bijna bij de aankomsthalte is.

Vliegen binnen IJsland.

  • Vliegen binnen IJsland

Sommige van de op de Public Transport-website weergegeven langeafstandsbussen zijn alleen in de zomer beschikbaar, aangezien het voornamelijk toeristen zijn die hiervan gebruikmaken. IJslanders zelf reizen doorgaans per auto, maar ook het vliegtuig is een populaire keuze wanneer (in de winter) van de ene kant van het eiland naar de andere kant gereisd moet worden.

Lees hier meer >>

Door hieronder op één van de andere links te klikken kom je bij de reisorganisaties TUI en Kras terecht waar je andere mooie rondreizen kunt gaan uitzoeken. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige reis!

Boek een unieke reis door IJsland via:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *