IJsland rondreis, wat is er allemaal mogelijk? Kom in dit artikel alles te weten over het boeken van een geweldige rondreis door het prachtige IJsland.
IJsland is voor veel natuurliefhebbers een uitstekende plek om een fantastisch mooie vakantie te bleven. Hou je van natuur, wil je de geisers zien en misschien zelfs het noorderlicht? Met een rondreis kun je alles van IJsland meemaken. Kom op deze pagina van alles te weten over de IJsland reizen rondreis, ook kan je de actuele reizen bekijken voor dit prachtige land. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie IJsland reis, rondreis of vakantie! Klik overigens op onderstaande links om naar de reisspecialisten te gaan voor IJsland, je hebt dan de mogelijkheid om de reizen met elkaar te vergelijken en meer informatie in te winnen.

Bekijk hier alle informatie over de reis >>

Lees hier meer informatie over de:

Boek direct een mooie reis via:

IJsland reizen rondreis.

  • Ervaar de natuur

IJsland reizen rondreisDe natuur van IJsland kenmerkt zich door een zeer divers ecosysteem: er zijn veel vogels en zoogdieren te vinden. Maar ook allerlei boomsoorten die elk seizoen een ander kleur aannemen, en verschillende planten en zelfs bloemen in de lente en zomer. De grote vlaktes in het Midden van het land, de rauwe kusten met op bepaalde plekken de zwarte stranden en unieke flora en fauna, en zelfs de enorm grote gletsjers: het zijn de eigenschappen die IJsland uniek maken.

De vulkanen van het schiereiland ten oosten van Reykjavik zijn een ware bezichtiging, en de prachtig grote gletsjers ten noorden zijn een must-see. Er is één nationaal park in IJsland waar bossen te vinden zijn, het moet gezegd worden: de grote vlakten van IJsland zijn kaal en leeg. Ze zijn uitgestrekt, waardoor je er uitstekend door kunt wandelen. Voor een rondreis is het belangrijk om te weten: je mag overal wildkamperen, maar denk aan je proviand. Neem de survivaltips en guides in acht en weet wat je moet doen wanneer er extreme koude dreigt.

Een rondreis door IJsland kan je natuurlijk zolang maken als je wil: 5 dagen (met de bus of camper), 10 dagen (dan kun je een via de 1e ringweg om het hele eiland heenrijden), of zelfs langer (ideaal als je te voet bent).

  • Voetreis

IJsland reizen rondreisLoop je het liefst? Wandelen is een zeer goede bezigheid in IJsland. Je kunt de natuur in zijn volle glorie beleven en je hebt de kans om eventueel wild tegen te komen op de vlakten. De supermarkten in IJsland gaan vroeg dicht, vooral wanneer het vroeg donker wordt! Denk dus aan je proviand, vooral als je een lange wandeltocht gaat ondernemen van Noord naar Zuid. Voor deze tocht dien je ervaren wandelaar te zijn.

  • Van West naar Oost

Veel toeristen en reizigers beginnen na landing in Reykjavik. Hier kun je prima vertoeven en verschillende bezienswaardigheden bereiken. Daarna reizen mensen voornamelijk richting het oosten van het land, via het zuidelijkste puntje van het eiland (hier zijn de zwarte stranden en unieke vogels te zien, die beiden IJsland kenmerken). Onderweg zijn er verschillende nationale parken te bezoeken, waaronder de parken waar je watervallen, geisers en oude vulkanen kunt bezichtigen. De Blue Lagoon ligt onder Reykjavik en is ook een must-see!

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *