IJsland, het land voor avontuur, cultuur, culinair en ecotoerisme! Ervaar een unieke droom en bezoek IJsland!
IJsland! Bekend van de zangeres Björk en de avonturen, die er voor je te beleven zijn. Een unieke ervaring, het gehele jaar door, met elk seizoen zijn charmes. Of je er nu heen gaat voor avontuur, cultuur, culinair of ecotoerisme. Kom hieronder meer te weten over prachtige IJsland reizen, welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan je meer informatie opvragen bij de reisspecialist.

Bekijk hier alle informatie over de reizen >>

Meer onderwerpen:

IJsland reizen

Een unieke bestemming.
Naar IJsland reizenstaat niet bekend als de meest bezochte bestemming voor je vakantie, maar het is een ontzettend mooi land, waar veel te IJsland reizendoen is, voor de verscheidende soort mens. Vliegtickets zijn erg goedkoop en voor 1-2 weken IJsland, ben je goedkoper uit, dan dat je naar een tropenparadijs zou gaan.

Naast de hoofdstad Reykjavik is het een eiland vol met mogelijkheden, waar van alles te beleven valt. En alles is redelijk betaalbaar, iets dat veel mensen niet weten. Het landschap van IJsland is al uniek op zich en naast fjorden en ijsvlaktes, zijn er grotten te bezoeken, geiser velden en is het terrein uniek voor hiking, rafting en andere actieve ondernemingen, zoals betaalbare helikopter vluchten, pony ritten en zeereizen op een jacht.

Tips voor het maken van een reis.

Daarnaast heeft IJsland een unieke cultuur, die gemengd gaat met een unieke culinaire keuken.
Het eiland was als laatste land binnen Europa, waar mensen zich hebben gesetteld, met name afkomstig van Groot-Brittannië en Scandinavië. Deze mengelmoes bracht ambachten en kunst met zich mee, die zich onder andere uiten in weven, smeedwerk en timmerman werk. De unieke culinaire keuken, die is ontstaan, is in verscheidene documentaires voor televisie gefilmd en weergegeven en je kan je geluk beproeven in beroemde lokale restaurants, zoals Fiskfélagið en Svarta Kaffid, die gebruik maken van de beste natuurlijke en organische ingrediënten, die IJsland te bieden heeft. Daarnaast is er ook een mengelmoes van de Noorse keuken, gemengd met exotisch te vinden, dus er is voor iedere liefhebber iets te halen.

IJsland reizenQua natuur is IJsland natuurlijk zo specifiek en uniek, dat het een must is om ooit in je leven te ervaren. IJsland heeft naast zijn vulkanische activiteit, waardoor de geisers en vulkanen zijn ontstaan, een gigantisch natuurpark, genaamd Vatnajökulsþjóðgarður, waar de avonturier en de eco-tourist zich kan uitleven. Dit vanwege het mooie landschap en de zeldzame flora en fauna. Daarnaast zijn er ook walvis safari’s te doen, waar je als bezoeker foto’s kunt maken van verscheidene soorten dolfijnen en walvissen, die erg zeldzaam zijn geworden. IJsland is een eiland, dat vooral gebruik maakt van motorvoertuigen als transportmiddel, om jezelf te bewegen over het eiland.

Er zijn mogelijkheden voor schappelijke prijzen om een auto te huren en daarnaast is er een erg goed openbaar vervoer beschikbaar in de vorm van een bus-systeem.
Veel georganiseerde reis- en tourpakketten zijn beschikbaar, die in het algemeen inclusief vervoer te boeken zijn tegen een schappelijke prijs. Verder kun je gebruik maken van verscheidene veren, om van het hoofdeiland de vele kleinere eilanden met fjorden te bezoeken.

IJsland reizen winter

Zo ook in de winter is het geweldig om naar IJsland te gaan om een mooie rondreis te maken, op deze website vind je nog veel meer informatie over het boeken van een rondreis in IJsland in de winterperiode.

Reis naar IJsland boeken?

Volg onze site en laat je overhalen om IJsland een bezoek te brengen, zodat je ook een IJsland liefhebber wordt. Het is de moeite waard om altijd naar terug te keren! Lees overigens ook meer over IJsland vakanties op: www.ijslandvakantie.net. Ook kan je eens een kijkje nemen op: Rondreis.net.

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *