IJsland, Parel in de Atlantische Oceaan.
Wie IJsland zegt, zegt geisers, vulkanen en lage criminaliteitscijfers. Maar IJsland is zoveel meer dan dat. Neem alleen al de IJslanders zelf, die qua omgangsvormen en levensstijl van een andere planeet lijken te komen. Is er een relaxter volk op aarde dat in een mooier land leeft? Dat valt te betwijfelen. Kom op deze pagina alles te weten over IJsland, ook heb je de mogelijkheid om een prachtige reis te boeken!

IJsland is een land waarover je, in Nederland althans, niet al te veel leert op school. De geisers en vulkanen komen tijdens de aardrijkskundeles voorbij, zeker, en we leren allemaal dat de hoofdstad Reykjavik heet. Maar dat is het dan ook wel zo’n beetje. En daarmee doe je dit eiland dat net onder de poolcirkel ligt, flink tekort.

Bekijk hier meer over de reizen >>

Lees hier verder over de:

IJsland, een korte geschiedenisles

IJslandIJsland is als eiland zo’n 20 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkaanuitbarstingen die tot landmassa’s leidden. Als eiland bleef het tot ver in onze jaartelling onbewoond. Volgens bronnen uit de oudheid was de eerste bewoner een Noor, Ingólfur Arnarson, die in 874 de allereerste bewoner werd van IJsland.

Tot de 19e eeuw viel IJsland onder het bestuur van Noorwegen en Denemarken. Uiteindelijk werd IJsland in 1944 een onafhankelijke staat en werd het een republiek. Sinds kort wordt door menigeen erkend dat het land qua menselijke ontwikkeling op eenzame hoogte staat in de wereld.

Boek een geweldige reis naar het unieke IJsland via:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=vzSHcyXfNPw)

IJsland op de kaart:

Maar wat maakt IJsland voor de reiziger nu toch zo speciaal?

Voor de reiziger is IJsland natuurlijk heel speciaal en je kunt aardig wat interessante plaatsen bezoeken in IJsland. Hieronder sommen we er slechts een aantal op:

  1. Geisers: Als je terugkomt van je reis naar IJsland en je hebt geen geisers bezocht, tja, dan had je natuurlijk net zo goed niet hoeven gaan! In het zuidwesten van IJsland vind je de Strokkur fonteingeiser. Verder vind je in het zuiden van IJsland in Haukadalur vele geisers. Zorg er in ieder geval voor dat je een van deze twee plaatsen bezoekt.
  2. De Blauwe Lagune van Grindavík: In Grindavík vind je een heuse blauwe lagune waar je een bad kunt nemen zoals je dat nog nooit hebt genomen. Het water is rond de 38 graden warm en er wordt van gezegd dat het goed is voor je gezondheid en je huid. En het is maar 40 IJslandminuutjes rijden vanuit Reykjavík. Doen dus!
  3. Hallgrímskirkja: Een kerk als geen ander die je aantreft in Reykjavík. Je moet hem gezien hebben om te weten dat je dat beeld niet mocht missen op je netvlies. De kerk is uniek en misschien wel het meest kenmerkende gebouw van het land.
  4. Gullfoss watervallen: Als je van water houdt en van de kracht van de natuur, dan zijn deze watervallen een must om te bezoeken. Je kunt bij de watervallen vrij rondlopen. Je treft er geen hekken of afzettingen aan. Daardoor waan je je echt in de vrije natuur en heb je niet het idee dat je een toeristische attractie bezoekt. Een echte aanrader.
  5. Walvissafari’s: Op diverse plaatsen in IJsland kun je een trip boeken naar de Atlantische Oceaan om van dichtbij de meest indrukwekkende dieren op aarde te bekijken en dat allemaal in hun natuurlijke omgeving. Op YouTube staan tegenwoordig vele filmpjes met dit soort trips, maar het in het echt ervaren, dat is natuurlijk pas écht leven. Sommige bezoekers van dit soort safari’s zijn na afloop overdonderd wat betreft de omvang van de walvissen.

Het belangrijkste als je op reis gaat naar IJsland, is echter de omgang met het volk zelf. Er is geen volk op aarde dat je kunt vergelijken met de IJslanders. Ze gewoon als vriendelijk bestempelen zou een geweldig understatement zijn. Zoals al eerder gezegd, de criminaliteitscijfers in IJsland zijn indrukwekkend laag. Je kunt hier nog genieten van een land dat niet verzwolgen is in de ratrace die wij hier in Nederland kennen, met alle gevolgen van dien. Hang dus niet alleen de toerist uit, maar begeef je ook onder het volk!

IJsland is een must op je bucket list. Dus, wanneer ga je?

Lees hier verder >>

Tip: Kijk ook eens op www.ijslandvakantie.net. Voor algemene rondreis informatie, reiservaringen en tips is meer te vinden op: Rondreis.net. Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *