Wie wil er geen korte rondreis door IJsland maken? Het eiland in de Atlantische Oceaan is tegenwoordig dusdanig populair, dat het meer toeristen aantrekt dan ooit. Maar het was natuurlijk al heel erg lang de moeite waard om rond te reizen op dit eiland van geisers, vulkanen en goedaardige “Vikingen.” Kom hieronder meer te weten over een korte rondreis IJsland ook heb je de mogelijkheid om een mooie korte rondreis door IJsland te boeken bij de reisspecialist.

De actuele reizen voor IJsland zijn te vinden bij de reisspecialisten, door hieronder op één van de links te klikken kom je bij de specialist terecht waar je een ruime keuze hebt uit vele verschillende rondreizen die er te maken zijn door IJsland.

Bekijk hier de korte rondreizen door IJsland >>

Meer onderwerpen:

Korte rondreis IJsland maken?

Wie dit jaar een korte rondreis wil maken op IJsland moet er rekening mee houden dat er toch nog flink gepland moet worden. Het toerisme in de zomermaanden neemt flink toe en je moet er niet gek van opkijken als alles flink volgeboekt is. Dus zorg wel eerst voor een goede voorbereiding. Maar als je dat hebt gedaan, dan heb je ook wat!

Korte rondreis IJslandNa aankomst op Keflavik Airport in Reykjavík begint je korte rondreis IJsland in de stad zelf. In Reykjavík heb je een ruimte keuze uit musea die je gezien moet hebben. Zo zijn daar:

  1. Viking Museum. Leer meer over de geschiedenis van de Vikingen op IJsland.
  2. Nationaal Museum van IJsland. Zie hier een grote collectie kunst van IJsland.
  3. Árbær openluchtmuseum. Dit museum ligt net buiten de stad maar is zeer de moeite waard. Bekijk het leven op IJsland in een unieke omgeving. Er gaat een bus uit Reykjavík rechtstreeks naar het museum.

Dit is slechts een kleine selectie uit de mogelijke musea in Reykjavík. Er zijn nog vele andere mogelijkheden, o.a. op het gebied van de architectuur. En vergeet na het museumbezoek vooral niet de Hallgrímskirkja te bezoeken, een hele bijzondere kerk zoals je nog nooit ergens anders hebt gezien.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=668uBAFf5Dk)

Boek direct een korte rondreis door IJsland via:

Maak een mooie korte rondreis.

Voor de rest van je korte rondreis op IJsland adviseren we je in ieder geval de volgende plaatsen te bezoeken/activiteiten te ondernemen, die je een goed beeld geven van de prachtige natuur en omgeving in IJsland:

  1. De Blauwe Lagune. Dit is een plek die je op elk moment van je rondreis kunt inplannen als je even tot rust wilt komen in buitenwater met een temperatuur van tussen de 37 en 39 graden Celsius. Men zegt zelfs dat je huid er ook heel erg veel plezier aan beleeft!
  2. Korte rondreis IJslandGeisers. Er bevinden zich op diverse plekken op IJsland grote partijen geisers die warm water spuiten. Dat blijft een hele aparte ervaring en je kunt natuurlijk geen bezoekje afleggen aan IJsland zonder dat je een van deze speciale plekken bezoekt. Het geluid van opspuitend water vergeet je nooit meer (en vergeet het vooral ook niet vast te leggen op video!).
  3. Watervallen heeft IJsland in overvloed. Bezoek bijvoorbeeld de Skogafoss watervallen en verbaas je over de kleuren van de regenboog die je terugziet in deze vallende muur van water, die met luid geraas naar beneden stort.
  4. Geen rondreis door IJsland is compleet als je het Noorderlicht niet hebt aanschouwd. Je kunt het Noorderlicht op bijna het gehele eiland zien, maar houd er wel rekening mee dat je het in een zo donker mogelijke omgeving bekijkt (niet dicht bij de stad bijvoorbeeld, waar het felle kunstlicht het Noorderlicht verzwakt).

Last but not least, als je een korte rondreis door IJsland maakt, is het vooral van belang dat je ook even tijd maakt voor een onderhoud met de plaatselijke bevolking. De bevolking op IJsland is bijzonder vriendelijk en behulpzaam en je zou zomaar eens een paar IJslandse vrienden op kunnen doen!

Lees hier verder >>

Goede rondreis gewenst!

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media. Zo kunnen wij het artikel nog beter gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *