Het onbekendste stukje van Denemarken. Ga voor een reis naar IJsland en de Faeröer eilanden.
De Scandinavische landen als Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken zijn de moeite waard om eens een vakantie naar te boeken. In de landen met koningshuizen zoals Noorwegen, Zweden en Denemarken kun je tijdens deze reis de paleizen gaan bewonderen. In de Deens hoofdstad gaat het hart van de echte sprookjesliefhebber sneller kloppen door alle toespelingen die de stad maakt richting de sprookjes van hun landgenoot Hans Christiaan Anderson. De andere hoofdsteden in dit deel van Europa als Oslo, Stockholm en Helsinki stellen zich ook ieder jaar opnieuw in op de komst van buitenlandse toeristen. Net als je denkt dat je van deze vier landen alles wel gezien hebt, komt de eilandgroep Faeröer in beeld. Bekijk hieronder meer informatie over een reis IJsland en Faeröer eilanden. Heel veel plezier met het uitzoeken!

Bekijk hier de reizen naar IJsland en Faeröer eilanden >>

Lees hier verder over de:

Reis IJsland en Faeröer eilanden.

Reis IJsland en Faeröer eilandenDe eilanden vallen eerder op om hun kleine omvang dan dat ze zo’n groot gedeelte van de wereldkaart in beslag nemen. Sterker nog, je ziet ze bijna over het hoofd als je even met je ogen knippert. Ze liggen ook niet direct bij de rest van Scandinavië, maar tussen IJsland, Schotland en Noorwegen in. Je zou daarom denken dat het voor de hand ligt om ze tot het grondgebied van één van deze drie landen te rekenen. De waarheid zit anders in elkaar, want Faeröer behoort de Denen toe.

De sterke connectie met Denemarken wil niet zeggen dat ze geen zelfstandigheid uitdragen. Ondanks dat ze er wel de Deense taal spreken, kom je als vakantieganger terecht op een eilandengroep dat zelfbestuur in handen heeft. Het komt voor deze vakantie nog beter uit dan anders als je vooraf al weet hoe je de tijd door wil brengen. Je zit er op een klein eiland met weinig inwoners waar je niet zomaar even van af kunt. Ook zorgt het vooraf verdiepen in de bezienswaardigheden er voor dat je alvast wat voorpret op kunt bouwen voordat het moment om het vliegtuig in te stappen daar is.

Highlights van de Faeröer eilanden

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=wUllwILJ7QU)

Bekijk de aanbiedingen van een rondreis door IJsland bij:

Reis IJsland en Faeröer eilandenGa je voor een vakantie naar de Faeröer, dan weet je dat je hoe dan ook vaak de kust kunt bezoeken om bijvoorbeeld een stevige wandeling te maken met je reisgenoten. Na een ontspannen vakantiedag nodigt de aanwezige kustlijn uit om lekker uit te waaien en uiteindelijk weer fris en fruitig terug te keren naar huis. Het wordt een verademing als je gewend bent om alleen maar dezelfde soort vakantielanden aan te doen. De wereld is veel te mooi om steeds in herhaling te vallen. Je vakantieverhalen brengen de eilanden onder de aandacht bij familie en vrienden waarmee je hen inspireert.

De uitgestrekte en rotsachtige natuur geeft je alle kans om helemaal op te laden. Uren bewandel je de meest schitterende paden zonder ook maar eens mens tegen te komen. Of je stapt een schip om je rond te laten varen door alle pracht van de natuur. Je hoeft je even nergens druk om te maken, de mensen daar leven ook eenvoudig. Met zoveel woorden zullen ze het in Noorwegen, IJsland en Schotland niet zo snel zeggen, maar op reis naar deze Faeröer eilanden krijg je het beste van deze landen plus Denemarken mee.

Lees hier verder >>

Landkaart van de Faeröer eilanden.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het artikel nuttig? Deel dit dan met anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *