Waar moet je zoal aan denken als je naar IJsland reist? Ten eerste aan het vliegticket. Ten tweede aan het leven in IJsland en ten derde aan de kosten van de bezichtigingen, het betalen van de huurauto en de overnachtingen. Van plan om een mooie reis naar IJsland te boeken en wil je te weten komen wat de kosten precies zijn? Op deze pagina kom je meer te weten over de kosten van een reis door IJsland. Door op één van onderstaande links te klikken kom je achter de prijs van de reis die je wilt maken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

De kosten van een reis door IJsland.

Vanuit Nederland naar IJsland.
Easyjet en WOWair: zij vliegen vanaf Amsterdam of London naar Keflavik (45 minuten van Reykjavik af). Doorgaans heb je hier te maken met 1 of 2 tussenstops en een gemiddelde reisduur van 12 tot 25 uur. Maar, geen paniek: er zijn ook vluchten die direct vliegen. Die vluchten bedragen maar 3 uurtjes! Kun je nou zeggen dat de directe vluchten veel goedkoper zijn dan de lange vluchten (met overstap)? Vaak wel.

WOWair

Reis IJsland kostenOp het eerste oog vind je vluchten vanaf 275 euro (WOWair) zonder overstap, tot 700+ euro (andere maatschappijen plus overstap). WOWair is het goedkoopst. Vroegtijdig boeken helpt natuurlijk ook wat met de centen en kan tientallen, zo niet honderden euro’s schelen. Over het algemeen zijn de tickets niet heel goedkoop, omdat er maar een paar vliegtuigmaatschappijen naar IJsland vliegen en je dus te maken hebt met een gedeelde monopolie.

Na je vlucht en aankomst in Keflavik (hier komen vrijwel alle buitenlandse vluchten aan), kun je direct door naar Reykjavik of een andere plaats naar keuze. In Reykjavik zijn de supermarkten tot ongeveer 5 uur open, al zul je wel een enkele uitzondering hebben (maar dat is niet zeker).

Levensmiddelen in IJsland.

Nederland is duurder qua levensmiddelen. Een normaal restaurant voorziet je voor 15 tot 30 euro van een maaltijd. De euro is sterker geworden en de economische dip van 2008 is deels goedgemaakt: hierdoor is IJsland voor toeristen goedkoper geworden dan voorheen. In Reykjavik liggen de prijzen voor levensmiddelen lager dan in de kleine vissersdorpjes. De prijzen zijn zelfs te vergelijken met de prijzen van de Jumbo en de Albert Heijn in Nederland.

Hotels, levensmiddelen en huurauto.

AirBnb: dat is zeker een mogelijkheid in IJsland. Dit is voordelig en leuk, want je komt bij mensen thuis en in andere accommodaties. Hostels zijn daarnaast ook een voordelige optie: met meerdere mensen op een slaapkamer. Hotels zijn duurder dan in de meeste landen van Europa: 100 tot 150 euro per nacht. Je verblijft dan in een prima hotel, maar geen sterrenhotel.

Kamperen is het goedkoopst in IJsland. Wildkamperen is toegestaan, maar je kunt er ook voor kiezen op een farmhouse of camping te gaan staan (min of meer 25 euro per nacht). Daarnaast kun je ook Housesits gaan doen: dan pas je op het huis van mensen die met vakantie zijn of een paar dagen weg gaan. Zij willen dan graag iemand hebben die op hun huis past. Je hebt dan te voldoen aan een paar verplichtingen maar verblijf is in principe gratis (naast de kosten voor voedsel etc. die je zelf moet maken).

Dan nog even: een huurauto kan van goedkoop tot duur in IJsland. Een week ligt meestal rond de 300, maar kan ook voor minder.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *