Reis IJsland en New York. Alle informatie over het boeken van een fantastische reis naar IJsland en New York.
Indien je van stedentrips houdt, kun je twee steden bezoeken in twee verschillende werelddelen. Je kunt namelijk twee steden goed combineren. Dat zijn New York en Reykjavik. De ligging van IJsland is hiervoor zeer gunstig. Het ligt precies op de vliegroute van Europa naar Amerika. Je kunt daarom eerst naar Reykjavik vliegen en daar een aantal dagen blijven. Je kunt dan op IJsland een aantal excursies maken, om vervolgens naar New York door te vliegen. Je kunt IJsland ontdekken en New York City met een Iceland Air Stopover stedentrip. Kom hieronder meer te weten over een reis IJsland New York.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

Reis door IJsland en New York.

Je kunt in IJsland eerst op zoek gaan naar het magische Noorderlicht. Het is een geweldig wonderbaarlijk schouwspel dat zich tijdens de winteravonden aan de hemel afspeelt. Voor een dergelijke combinatiereis is het zeer belangrijk dat alles vooraf goed wordt geregeld. U moet verzekerd zijn van goede hotels. Ook de excursies die je wilt maken, moet je vooraf vastleggen. Je kunt daarvoor het beste naar een erkend reisbureau gaan om daar alles vooraf te laten vastleggen, dus de reiscombinatie met de tussenstop. Het is voor IJsland belangrijk dat je weet wanneer je ernaar toe wilt gaan.

Stedentrip

Reis IJsland New YorkHet maakt voor een stedentrip niet zo heel veel uit. Indien je ook het binnenland wilt gaan bezichtigen, is een goede voorbereiding wel belangrijk, ook voor wat betreft de tijd van het jaar. IJsland heeft een prachtige natuur. Reykjavik ligt ten zuiden van de poolcirkel. Het is werelds meest noordelijke hoofdstad.

De hoofdstad Reykjavik heeft zeer veel bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Nationaal Volksmuseum gaan waar veel van de Vikingtijd wordt getoond. Ook het parlementsgebouw, het openluchtmuseum, de winkelstraat en zo zijn er veel mogelijkheden om te gaan bekijken. Het is een prachtige stad.

New York

 • Het weer
  Vanuit IJsland kun je gemakkelijk naar New York vliegen. New York is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een van de belangrijkste wereldsteden dankzij de leidinggevende positie in de handel, media, financiën, mode en educatie. De stad heeft gemiddeld ruim 200 dagen dat de zon schijnt. De zomers zijn er over het algemeen vochtig en warm. De winters zijn er koud, maar omdat de stad aan de Atlantische kust ligt, is het wat minder koud dan in de binnenlanden. De lente en herfst kunnen zeer verschillend zijn. Soms kunnen ze koel maar ook heet zijn. In de winter wordt de stad soms getroffen door hevige, verlammende sneeuwstormen.
 • Eetgelegenheden
  Reis IJsland New YorkJe kunt in New York heerlijk eten. Er zijn veel ontbijt bars, cafés en restaurants. Er zijn ook veel fastfoodrestaurants. Dat is een van de oorzaken dat veel Amerikanen veel te zwaar zijn. Starbucks is een bekende koffieketen die je veel tegenkomt in New York.
 • Bezichtigen
  Er zijn veel gebouwen die een bezoek waard zijn. New York is het centrum van de Amerikaanse muziekindustrie. De Carnegie Hall is één van de belangrijkste concertzalen ter wereld. De zaal is beroemd om zijn zeer goede akoestiek en wordt hoofdzakelijk voor de klassieke muziek gebruikt. Het Lincon Center is 61.000 m2 groot. Het biedt plaats aan verschillende instelling waaronder de Juilliard School en het Vivian Beaumont Theater. New York heeft veel prachtige gebouwen die een bezoek waard zijn. Ook kan je er heerlijk winkelen. Vervelen hoort niet bij de stad New York.
 • De stedentrip
  Het is dus een goede manier om twee heel verschillende steden te bezoeken. Reykjavik is heel anders dan New York. Omdat echter de mogelijkheid bestaat om een gecombineerde reis te maken, kunt u de verschillende culturen van de steden ontdekken.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *