IJsland is een reisbestemming waar je als natuurliefhebber niet om heen kan. De prachtige en indrukwekkende natuur, de imposante vulkanen en de kilometerslange gletsjers zijn ene genot voor het oog. Vanuit Nederland vlieg je in een aantal uur naar dit bijzondere land in de Atlantische Oceaan. Naast de prachtige natuur is er ook op het gebied van historie en cultuur veel te doen en te zien! Hieronder een aantal bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen als je naar IJsland gaat! Bekijk hieronder meer informatie over een reis IJsland en het Noorderlicht. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

Reis IJsland Noorderlicht.

  • Het Noorderlicht – Prachtig en indrukwekkend

Dit prachtige natuurfenomeen moet je absoluut een keer gezien hebben. Door de koude en heldere nachten is er een grote kans dat je de Aurora Borealis zal zien. De prachtige kleuren die de lucht verlichten zijn met name vaak te zien in de maanden maart, april, september en oktober. Door het hele land zijn er verschillende excursies te boeken, die je meenemen naar de perfecte plek om dit bijzondere natuurverschijnsel te aanschouwen.

Reykjavik – Een bruisende en fijne stad

Reis IJsland NoorderlichtDe hoofdstad van IJsland is een kleine, maar erg levendige stad. Het hele jaar door zijn er activiteiten te doen en doordat alles op loopafstand is, kun je veel verschillende dingen zien en doen op één dag. Naast de vele mooie huizen, zijn er ook veel bijzondere gebouwen te zien in de stad. Neem bijvoorbeeld de Hallgrimskirkja kerk.

Dit indrukwekkende gebouw is in de jaren ’80 voltooid na een bouw van meer dan 40 jaar. De kerk is 73 meter hoog en het uitzicht over de stad is werkelijk geweldig! Reykjavik heeft ook een heel dynamisch uitgaansleven. Elke avond kun je goed vertoeven in de vele barretjes, clubs en cafés.

Wanneer je van plan bent om de reizen te bekijken bij andere reisorganisaties, dan kan je hieronder op één van de links klikken. Je komt bij TUI en bij Kras terecht die de meest mooie rondreizen aanbieden voor IJsland. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige reis naar IJsland!

Vatnajökull National Park – Wandelen langs de vulkanen

In dit park is één van de grootste gletsjers van Europa te zien. De Vatnajökull is op sommige plekken maar liefst 900 meter dik. Naast deze

gletsjer is er ook veel vulkanische activiteit in dit gebied. Door de vele lavastromen zijn er prachtige en bijzonder formaties en grotten ontstaan waarvan sommige wel tot 700 jaar oud zijn. Binnen het park kun je op verschillende manier genieten van de uitzichten. Je kunt gaan wandelen, maar je hebt ook de mogelijkheid om erop uit te gaan met een sneeuwscooter en zelf met de hondenslee! Als je van watervallen houdt ben je in dit park ook op de juiste plek. Er zijn er in dit park veel te vinden waaronder de Svartifoss waterval, één van de mooiste watervallen van IJsland.

Bijzonder festival

Hou jij van festivals en zeker als dit ook nog eens op een bijzondere plek is? Het Þjóðhátíð-muziekfestival wordt elk jaar in augustus gehouden en duurt 4 dagen. Wat het festival extra bijzonder maakt, is dat het op een eiland is. Het eiland Heimaey is één van de 15 Westman eilanden die op 11 kilometer uit de kust liggen. Heimaey is het enige bewoonde eiland en wat is er nu mooie dan al feestend te genieten van een prachtige zonsondergang of misschien wel het Noorderlicht.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen wij het artikel beter maken.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *