Reis IJsland Plannen – Waar je op moet letten.
Je reis IJsland plannen is iets waar je even de tijd voor moet nemen. IJsland is een geweldig land met een geweldige omgeving en een prima bevolking, maar je moet wel zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt als je IJsland bezoekt! Het mag duidelijk zijn dat je in de planning van je reis door IJsland eerst zult moeten arriveren op het eiland. Voor het plannen van je vliegreis zijn genoeg websites waarop je de prijzen kunt vergelijken. We nemen aan dat je de geijkte websites als expedia.com en dergelijke al eens geprobeerd hebt. We zullen daar dan ook niet verder op ingaan. Bekijk hieronder veel meer informatie over het plannen van een reis naar IJsland.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

Reis IJsland plannen?

Voor het plannen van je reis op IJsland is het nodig om wat doelen te stellen: wat wil je bezoeken, zien en/of ervaren? En wat zijn je financiële mogelijkheden wanneer je op IJsland bent? Dat zijn dingen die je allereerst zult moeten vaststellen. Als voorbeeld: als je een helikoptervlucht wilt maken over de vulkaanlandschappen, dan moet je rekenen op 500 euro per persoon per vlucht, terwijl je voor een fikse wandeling door datzelfde landschap slechts degelijke kleding en een paar hele goede bergschoenen nodig hebt.

Hieronder een paar algemene zaken waarmee je rekening moet houden bij het plannen van je reis naar IJsland:

  • Afgezaagd, maar wel belangrijk: zorg dat je een paspoort hebt dat geldig is tijdens je gehele reis. Je zult niet de eerste zijn die niet op reis kunt bij aankomst op de luchthaven of wordt opgezadeld met extra kosten voor een noodpaspoort. Voor IJsland heb je nu eenmaal een geldig paspoort nodig.
  • Zorg dat je reisverzekeringen en dergelijke zijn afgesloten. IJsland ligt niet naast de deur en de voorzieningen die je moet treffen mocht je onverhoopt een ongelukje krijgen, zijn niet niks. Extra kosten die je zou moeten maken als je niet op de juiste manier verzekerd bent, kunnen in de papieren lopen
Meer:
  • Reis IJsland plannenBepaal vooraf wat je wilt zien en plan je route. Als je geen gebruik maakt van een geheel verzorgde reis, dan is het wel zo handig om van tevoren wat punten op de kaart van IJsland uit te zetten van attracties/plaatsen die je wilt bezoeken. Het land is groter dan je denkt. Het is bijna vier keer zo groot in oppervlakte als Nederland en je vindt niet op elke hoek van de straat een bus- of treinstation zoals hier. Als je eenmaal hebt bepaalt wat je wilt zien, dan kun je er het plaatselijke vervoer bij zoeken. Een auto huren in IJsland is wat dat betreft geen overbodige luxe, maar neemt natuurlijk wel iets weg van de pure ervaring van door IJsland trekken.
  • Nadat je hebt bepaalt wat je wilt bezoeken, kun je gaan plannen waar je wilt overnachten. Er zijn best wat mogelijkheden onderweg, maar als je afgelegen plaatsen gaat bezoeken, is het wel zo handig om vooraf je overnachting te boeken. Je zult helaas niet de eerste zijn die ergens in “the middle of nowhere” terechtkomt en er dan achterkomt dat er geen bedje voorradig is. En de temperaturen kunnen in de nacht aardig dalen, dat zal je niet verbazen.

Je reis IJsland plannen is vooral heel leuk natuurlijk en je moet er gewoon voor zorgen dat je al heel veel plezier vooraf hebt. Op onze site kun je vele verhalen lezen over IJsland en we adviseren je dat ook zeker te doen in je planfase. Een geïnformeerd reiziger loopt immers niet tegen vervelende verrassingen aan!

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Meer artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *