IJsland is het op één na grootste eiland van Europa en is maar liefst twee keer zo groot al Nederland. Met een kust van meer dan 5000 kilometer, ruige natuur, prachtige dieren en hippe steden, is deze plek een bestemming die absoluut niet mag ontbreken tijdens jouw vakantie! Er is ontzetten vee te doen en te zien op dit prachtige eiland en wij zetten op een rij, welke dingen jij absoluut niet mag overslaan bij een bezoek aan IJsland. Kom op deze pagina meer te weten over het winnen van een reis naar IJsland.

Reis IJsland winnen?

Warmwaterbronnen en ontspannen.
Reis IJsland winnenDoor de vele vulkanische activiteit zijn er in IJsland heel veel warmwaterbronnen te vinden. Terwijl het buiten vriest, kun jij heerlijk genieten van een bad van maar liefst 30 tot 35 graden! Deze baden zijn overal te vinden en vaak ook gratis. De bekendste warmwaterbron ligt iets buiten Reykjavik. De Blue Lagoon is een heerlijke plek om te genieten van vele warmwaterbronnen. Allemaal met verschillende soorten water en helende werking

  • Reykjavik – Verrassend hip!

Met iets minder dan 300.00 inwoners is Reykjavik gene hele grote stad te noemen, maar wat kun je er ontzettend veel doen! In de stad zijn veel musea te zien zoals bijvoorbeeld het Nationaal Museum, waar meer dan 16.000 kunstwerken en artefacten te zien zijn. Het museum neemt je mee terug in de tijd van de Vikingen en laat zien hoe dit volk leefde. Daarnaast is het ook voor mensen die van heerlijk eten houden, goed vertoeven in Reykjavik. De stad zit boordevol met hippe restaurants, cafés en nachtclubs, waar je jezelf uren kunt vermaken!

Het Noorderlicht – Erg bijzonder.

Dit is misschien wel één van de meest bijzondere natuurverschijnsels en staat bij heel veel mensen bovenaan op de bucketlist. Het Noorderlicht, of ook wel de Aurora Borealis genoemd, is geweldig om te zien. Bij heldere nachten heb je een grote kans dat je uren naar de hemel zit te staren om alle prachtige kleuren als water door de lucht te zien bewegen. Vanuit het hele land worden we veel tochten georganiseerd, speciaal om deze ervaring mee te maken.

IJsland van een andere kant.

Wil je het land eens van een hele andere kant bekijken en hou je wel van een beetje actie? Ga er dan eens op uit met een sneeuwscooter of nog beter: Een Husky tocht. Bij deze laatste ga je per hondenslee als een razende over de lange sneeuwvlakten van IJsland en kom je op plekken die je niet kan bezoeken met andere vervoersmiddelen. IJsland is een land van extremen. Aan de ene kant vind je er ruige natuur en veel avontuur en aan de andere kan zijn er veel plekken waar je kunt ontspannen in de warmwaterbaden of kunt genieten van spectaculaire vergezichten.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig of leuk om te lezen? Deel dit dan op social media. Op deze manier kunnen we het artikel beter en informatiever gaan maken.

Meer artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *