IJsland in de winter is een uiterst unieke ervaring. Ook al zijn de dagen zeer kort, toch zijn er heel wat bezienswaardigheden en activiteiten die van jouw vakantie dé vakantie van je dromen maakt. Afhankelijk van de streek of de hoogteligging kun je kiezen tussen diverse mogelijkheden. Wij zetten alvast een paar bijzondere ervaringen voor jou op een rijtje. Bekijk hieronder meer informatie over het boeken van een mooie reis naar IJsland, ook heb je de

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

Reis IJsland winter boeken?

  • Reis IJsland winterHeb je er altijd van gedroomd om het Noorderlicht te zien? Dan is de winter dé periode bij uitstek. In september en april is dit fenomeen reeds te zien in heel IJsland, maar oktober tot maart is dé uitgelezen periode. Probeer hierbij naar een hooggelegen plek te gaan, zoals een vulkaan, hoogvlakte of berg. Daar is de lucht het zuiverste en zijn de kleuren het meest intens. Hou echter toch steeds in gedachten dat dit fenomeen een natuurverschijnsel is en dat de natuur zich niet laat dwingen. Ook al is de kans groot dat je dit mag aanschouwen, toch gebeurt het wel eens dat er net tijdens jouw reis geen Noorderlicht te zien valt.
  • Tijdens de winterperiode ligt het binnenland van IJsland zo goed als volledig onder de sneeuw. Wees daarom voorbereid op slechte wegen of onbereikbare plekjes. Als je daarvoor niet terugdeinst, kun je heerlijke tijden beleven. Het is dé periode voor sneeuwscooter-tochten, jeep-safari’s en bijzondere sneeuwlandschappen. Je komt langs gletsjer, geisers en vulkanen. In dit barre winterse landschap komen deze pas extra tot hun recht.
  • Moet je voor een bepaalde reden de winterperiode kiezen voor jouw vakantie, en wil je toch zo weinig mogelijk sneeuw? Dan bieden de kuststreken een oplossing. Hier valt beduidend minder sneeuw dan in het binnenland. De winter is hier ook dé aangewezen periode om orka’s te spotten. De kans dat je deze prachtige dieren kan bekijken is het grootst in de maanden januari tot maart.

IJsland winter tips

  • De winter is ook een leuke periode om stedentrips te maken. Je ontdekt er een totaal andere sfeer dan in de zomer. De winter is veel Reis IJsland winterminder druk en door de korte dagen en lange avonden heerst er een gezellige en soms mysterieuze sfeer. Reykjavik is uiteraard de meest bekende stad. Zo kun je er de Hallgrimskirkja kerk met het unieke orgel bezoeken. Vanop de toren heb je een bijzonder uitzicht over de hele stad. De kathedraal Dómkirkjan is minder spectaculair maar toch de moeite waard met zijn bijzonder mooie doopvont. Het Kunstmuseum en het Natuurmuseum zijn ideaal om een namiddagje binnen door te brengen. Om en rond Reykjavik vind je prachtige architecturale hoogstandjes zoals de ‘Perlan’ of het Höfdihuis.
  • Een stad die ook de moeite waard is, is Akureyri. Waar Reykjavik vooral een moderne stad is, is dit een stad met een historisch centrum. Je kunt er bijvoorbeeld het Art Museum bezoeken. Het je geluk met het weer, dan kun je een boottocht langs de prachtige fjord proberen.

Laat je dus niet afschrikken door bittere kou of donkere dagen: IJsland heeft ook in de winter heel wat te bieden.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media. Op deze manier kunnen wij dit artikel beter en informatiever maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *