Natuurliefhebbers, wandelaars en liefhebbers van de kou: IJsland is bij hen populair en erg geliefd. Het noorderlicht is een must-see, de Blue Lagoon is heerlijk om in te vertoeven na een lange vlucht en de beroemdste kathedraal van IJsland is te vinden in Reykjavik. Bekijk hieronder nog veel meer leuke informatie over een reis IJsland, heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar IJsland.

Bekijk hier meer over reizen door IJsland >>

Lees hier verder over de:

Reis IJsland boeken?

Geisers en watervallen.
Reis IJslandWatervallen en geisers zijn een wezenlijk onderdeel van het landschap van IJsland. Rondom Reykjavik vindt je verschillende watervallen en geisers die tot de oudste van het IJsland behoren (denk aan de Golden Circle). Het aantal geisers is sinds 1950 afgenomen. Dit door de waterbronnen waar men is naar gaan boren. Daarom is de Strokkur op dit moment de enige geiser die aan alle verwachtingen voldoet.

De Strokkur:

  • iedere 5-8 minuten spuit er water omhoog
  • gelegen in het zuidwesten van IJsland
  • werd in 1798 actief
  • is 23 meter diep
  • het water heeft op deze diepte een temperatuur van 120 graden Celsius.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=bYVebL_BYqo)

Wandel in de nationale parken.
Reis IJslandIJsland heeft 3 nationale parken. Deze drie parken hebben een zeer gevarieerd planten-dierenleven en variëren van zeer hoge bergen tot zeer vlakke landschappen, waar zelfs beren en elanden te zien zijn.

  • Snæfellsjökull, gelegen op het grootste schiereiland van IJsland geeft naast prachtige natuur en gletsjers, de mogelijkheid om de grootste vulkaan van IJsland te zien (1446 meter hoog).
  • Pingvellir, bestaat al sinds 1928 en hier kun je de twee tektonische platen (Europese en Noord-Amerikaanse continent) goed zien. De volksvertegenwoordiging kwam voor het eerst samen in dit park, dus voor IJslanders is dit ook een enorm belangrijke plek. IJsland staat bekend om zijn lang uitgestrekte gebieden, waar rivieren hun weg vinden en je heel af en toe een klein dorpje (met kerk) ziet staan.
  • Vatnajökul, hier vindt je de op één na grootste gletsjer van Europa.

Boek direct een rondreis door IJsland via:

Tips.

Reis IJsland
De vlag van IJsland

In IJsland betaal je met de IJslandse Kroon. Die staat op het moment op 124,38 IJslandse kroon tegenover 1 euro. Dat is een laag moment in vergelijking met de afgelopen jaren, maar hij krabbelt dit jaar langzaam weer op. Eten inslaan? Doe dit op tijd. De supermarkten sluiten namelijk vroeg in IJsland, vooral wanneer het vroeg donker wordt. Mensen doen vroeg hun boodschappen. Hostels, daar kun je zelf koken. Met meer mensen op één kamer, je moet er wel van houden. Maar het is voordelig en vaak ook betrouwbaar. Verblijven in hostels bespaart een hoop kosten en je komt ook nog eens in contact met andere reizigers!

Nog een goede tip voor meer informatie over reizen naar IJsland: www.ijslandvakantie.net.

Bekijk hier de rondreizen door IJsland >>

IJsland op de kaart.

Heb je een vraag, wil je een opmerking plaatsen of een correctie doorvoeren? Reageer dan door hieronder het formulier in te vullen. Vond je dit artikel nuttig of leuk om te lezen? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *