Bezoek Björk bij een rondreis door IJsland.
IJsland heeft met driehonderdduizend inwoners weinig internationale beroemdheden, maar één van de weinige IJslanders waar ook menig Nederlander wel eens van heeft gehoord is Björk Guðmundsdóttir. Zij zingt onder haar artiestennaam Björk rock- en popliedjes, maar ook jazz, klassieke en elektronische muziek behoren tot haar repertoire.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

In Nederland is zij vooral bekend om haar in de jaren negentig uitgebrachte albums ‘Debut’ en ‘Post’ en haar singles ‘Play Dead’ en ‘Army of me’. Haar liedje ‘It’s oh so quiet’ heeft verschillende keren een plek gehad in de Nederlandse Top 2000, de hitlijst met de tweeduizend beste platen aller tijden.

Bij een rondreis door IJsland kan ook Björk worden bezocht aangezien zij vaak optreedt bij het grote muziekfestival Iceland Airwaves. Lees in dit artikel nog meer over een rondreis Björk IJsland, heel veel plezier met het boeken van een mooie reis.

Rondreis Björk IJsland informatie.

  • Björk op Iceland Airwaves (Reykjavik)

Rondreis Björk IJslandIceland Airwaves is het grootste en bekendste muziekfestival van IJsland. Het festival vindt elk jaar in het begin van november in Reykjavik plaats. In 2016 trad Björk bij dit festival op en ook in 2017 is zij op het evenementenrooster te vinden, namelijk op 5 november (vanaf 17:00), de laatste dag van het festival.

De minimumleeftijd voor dit festival is 20 jaar. Kaartjes (armbandjes) voor dit festival kunnen vanaf 1 februari online worden gekocht op de website van het festival.

Houd er hierbij rekening mee dat het festival zich het recht voorbehoudt om ook na de verkoop van kaartjes nog wijzigingen in het evenementenrooster aan te brengen. De kaartjes/armbandjes dien je op te halen in het Media Center van Iceland Airwaves, waar je ook een ID-kaart of paspoort moet tonen zodat de organisatie kan controleren of je naam overeenkomt met die op het kaartje.

Bezoek Björk Digital

In 2016 werd in november en december, in samenwerking met het festival Iceland Airwaves, ook Björk Digital georganiseerd in Reykjavik. Mogelijk gebeurt dit in 2017 opnieuw. Björk Digital is een experimenteel project waarbij een virtuele realiteit wordt gecreëerd rondom de Rondreis Björk IJslandmuziek van Björk en de technologie die zij in haar liedjes en optredens verwerkt. Met virtuele realiteit wil Björk haar fans een geheel nieuwe muziekervaring geven en nog nauwer verbinden met haar muziek.

Icelandic Museum Rock & Roll

Wie geen genoeg van Björk kan krijgen, kan ook het in Keflavík gevestigde Icelandic Museum Rock & Roll bezoeken. Dit museum, dat slechts enkele minuten van het internationale vliegveld ligt, beslaat de volledige geschiedenis van de IJslandse pop- en rockmuziek. Hier kan je niet alleen alles leren over Björk, maar ook over andere IJslandse pop- en rocksterren zoals Sucarcubes, Sigur Rós en Of Monsters and Men.

Het museum vertelt het verhaal achter het succes van deze uit IJsland afkomstige artiesten en bands. Daarnaast is een groot deel van het museum gewijd aan de IJslands popster Páll Óskar (internationaal bekend als Paul Oscar) die het eiland (met tegenvallend succes) vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival van 1997. Ook het verhaal achter de zanger Björgvin Halldórsson (beter bekend als Bo Hall), die namens IJsland optrad bij het Eurovisiesongfestival van 1995, wordt in het museum uitgebreid verteld.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden dat te maken heeft met het rondreizen door Björk IJsland. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen, op deze manier kunnen wij het artikel nog beter maken.

Meer artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *