Lees hier verder over de reizen in IJsland voor 10 dagen ->

Rondreis IJsland 10 dagen

Rondreis IJsland 10 dagenErvaringsdeskundigen stellen dat IJsland het best te bezichtigen is binnen 10 dagen. Je kunt dan het gehele eiland doorrijden en veel verschillende hoogtepunten zien. Zo kun je beginnen in het Oosten en Reykjavik als startpunt nemen, maar kun je er ook voor kiezen te landen in Husavik (het noorden), en je reis daar te starten. Kom hieronder meer te weten over een rondreis IJsland 10 dagen. Ook heb je de mogelijkheid om de prachtige reis te boeken.

Bekijk hier de 10 daagse rondreizen door IJsland >>

Rondreis IJsland 10 dagen

  • Vanuit het noorden

Vanuit het noorden kun je drie kanten op: richting Reykjavik (west), richting Seydhisfjördhur (oost), of Vik (zuid). Veel toeristen landen op Keflavik, dat 45 minuten van Reykjavik af ligt en reizen dan naar het oosten. In de hoofdstad van IJsland kun je goed vertoeven: heerlijke eettentjes met muziek, goede shopcentra en interessante musea. Alles wat een stad te bieden heeft, maar dan niet heel erg groot. 1 of 2 dagen in Reykjavik, waarbij je ook een uitstapje kunt maken naar De Gouden Driehoek (bekende geisers, watervallen en het beroemde Nationale Park van IJsland).

  • Vanuit Reykjavik vervolg je je reis naar het oosten van het land. Je slaat af richting het zuiden, waar je Dyrholaey vindt in het meest Rondreis IJsland 10 dagenzuidelijkste puntje van het land. De papegaaiduikers zijn hier te vinden, maar ook kun je wandelen op de zwarte stranden. van mei tot 20 juni zijn deze stranden wegens het broedseizoen niet toegankelijk voor toeristen en wandelaars. Buiten deze tijd worden er veel excursies georganiseerd (waarvan je navraag kunt doen bij de laatste boerderij vlak voor Dyrholaey).
  • Vervolg je reis richting het oosten en vindt wederom een nationaal park (Skaftafell). Hier kun je uitstekend wandelen, zowel beginnende wandelaars als gevorderde wandelaars kunnen hier goed uit de voeten. Daarnaast kom je richting het oosten langs verschillende meren, maar daar zul je een keuze uit moeten maken gedurende de reis. Op verschillende meren kun je een boottochtje maken, en zijn ze daarnaast prachtig om te zien.
  • Wanneer je aankomt aan de oostkust kun je aankomen bij Höfn (een kleurrijk vissersstadje), of Jökulsárlón (volgens velen het prachtigste gletsjermeer, vol met ijsschotsen, van IJsland), of Djúpivogur (een klein plaatsje met 348 inwoners, maar mits gereserveerd voldoende plek voor toeristen). Veel kleine vissersdorpjes in IJsland zijn afhankelijk van de visserij én van de toeristen. Het is er stil en er gebeurt weinig, maar het zijn ideale plekken om het échte IJsland mee te maken.

Vervolg je reis richting het noorden.
Vanuit het Oosten kun je je reis naar het noorden vervolgen. Je dient een plaats uit te kiezen (er zijn er ongeveer 6 in het noorden) waar je je pijlen op richt. Kies je Raufarhön, dan kun je langs alle stadjes langs de kust komen, maar je kunt natuurlijk nog verder gaan. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis in IJsland (Rondreis IJsland 10 dagen)!

Website tip: www.ijslandvakantie.net.

Bekijk hier meer over 10 dagen rondreizen in IJsland >>

Rondreis IJsland 10 dagen
3.5 (70.7%) 43 votes

2 thoughts on “Rondreis IJsland 10 dagen”

  1. 10 dagen IJsland heb je dan wel voldoende tijd om bijvoorbeeld met de auto te gaan rondreizen of kan je dit beter anders doen? Idee was om een individuele reis te gaan boeken zodat je wat mee naar mijn idee je handen vrij hebt. Is dit wel zo en wel aan te raden? Georganiseerde reizen zag ik ook.

    Hebben jullie adviezen voor mijn situatie?

  2. Als je voor 10 dagen door IJsland wilt gaan rondreizen moet je dan een all in reis boeken of juist een samengestelde reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *