Je denkt misschien dat 11 dagen niet zoveel is om een goede indruk van IJsland te krijgen, maar niets is minder waar. Toegegeven, het eiland is groter dan je zou denken, maar nog steeds kun je in 11 dagen een geweldige rondreis maken in dit land om zo optimaal de sfeer te kunnen proeven die er hangt. En die sfeer, dat is er een van geisers, een ruwe natuur en vooral veel bijzondere natuurverschijnselen die uniek zijn. Dat wordt 11 dagen lang genieten in een land dat je nooit meer zult vergeten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

Rondreis IJsland 11 dagen.

Tijdens je rondreis kun je allerlei verschillende plekken bezoeken. Natuurlijk heb je vooral veel te maken met de schoonheid van de natuur. Rondreis IJsland 11 dagenWe brengen je graag een aantal bijzondere plekken onder de aandacht, die je kunt bezoeken tijdens je 11 dagen durende rondreis door IJsland:

  • De gemoedelijke stad Reykjavik is de grootste stad van het land en dat is niet zo verwonderlijk, want het is de hoofdstad. Je kunt er door de gemoedelijke straatjes wandelen en ontdekken dat oud en nieuw hand en hand gaan als het gaat om architectuur.
  • In het noorden van IJsland ligt een zogenoemd muggenmeer, Mývatn. Met name in de zomer kun je er dansende muggen zien. Er zijn ook veel vogels te vinden op dit meer, dat ook tientallen eilandjes bevat. Het is een heel vulkanisch gebied. Daardoor zijn de sporen van vulkanen nog altijd erg goed zichtbaar bij dit muggenmeer.
  • Zoek je even rust tijdens je rondreis, dan kun je ervoor kiezen om te stoppen bij de bekende Blue Lagoon. Dit is een thermaal bad dat onder veel toeristen bekend is. Je kunt er in een natuurlijke omgeving badderen in een hoge temperatuur. Er zitten allerlei mineralen in het water, die een helende werking hebben.

Zeeklif en waterval

  • Ben je tijdens je rondreis in het westen van IJsland, dan kun je de zeeklif Látrabjarg bezoeken. Je hebt er een spectaculair uitzicht over het water. Grote kans ook dat je er vogels aantreft, want die weten de klif goed te vinden. Misschien zie je er wel een papegaaiduiker, een typisch IJslandse vogel die je zeker gezien moet hebben tijdens je reis.
  • Liefhebbers van watervallen kunnen hun hart ophalen bij de Gullfoss waterval. Het water stort tientallen meters diep een kloof in, waardoor je een fenomenaal effect krijgt.
  • Natuurlijk kun je ook niet zonder een bezoek aan een geiser, want daar staat IJsland om bekend. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende grote geiser Geysir. Wil je liever een wat kleinere bezoeken die ook nog eens spuit, dan kun je de geiser Strokkur bewonderen.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Door de pagina te delen op social media kunnen wij het artikel nog beter gaan maken.

Meer artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *