Deze rondreis van 15 dagen op IJsland brengt je op plekken met een onverwachte natuur. Het landschap varieert van indrukwekkende vulkanen tot borrelende geisers, en van schitterende watervallen tot stille meren. Kom hieronder meer te weten over een rondreis IJsland 15 dagen, heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar IJsland voor bijvoorbeeld 15 dagen!

Door op één van de links hieronder de klikken kan je de mooiste reizen naar IJsland bekijken, wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige reis naar IJsland.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

15 dagen rondreizen door IJsland.

 • Dag 1

Je vliegt van Amsterdam naar het vliegveld Keflavík. Dezelfde dag nog reis je via een toeristische route door de uitgestrekte natuur en langs het grootste meer van IJsland naar het dorpje Laugarvatn. Dit gebied noemt men de Gouden Cirkel, hier vind je het Nationaal park Þingvellir, de geisers en de beroemde waterval Gullfoss.

 • Dag 2

Vandaag bezoek je Þingvellir, dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Hier kwam lang geleden in een kloof het IJslandse parlement bijeen. Het is tevens de scheidslijn tussen het Noord-Amerikaanse en Euraziatische continent. Bewonder de geisers Geysir en Strokkur en de schitterende waterval Gullfoss.

 • Dag 3

Rondreis IJsland 15 dagenIn één uur rijden bereik je Landmannalaugar, het mooiste wandelgebied van IJsland. Geniet van klaterende bergrivieren, grote sneeuwvelden, lavavelden, kraters en modderpoelen. Geniet bovenop de vulkaan Brennisteinsalda van een prachtig uitzicht op de omgeving.

 • Dag 4

Via de actieve vulkaan Hekla vervolg je deze schitterende reis door een buitenaards landschap. Onderweg heb je tijd voor een bootexcursie naar Heimaey, één van de Westmaneilanden. Hier vind je tevens de vulkaan Eyjafjallajökul en de schitterende waterval Seljalandfoss.

 • Dag 5

Vanaf Brjansstadir gaat de weg via de kust met zwarte stranden naar de waterval Skógafoss en de imposante rots Dyrhólaey. Rijd vervolgens het binnenland in naar de gletsjer Mýrdalsjökull en de krater Laki.

 • Dag 6

Deze dag bezoek je de grootste ijskap van Europa, de Vatnajökull. In het nationaal park Skaftafell kun je diverse landschappen bewonderen, van bergen tot gletsjers en diepe ravijnen. Je kunt hier een tocht maken op één van de uitlopers van de Svinasfellsjokull-gletsjer.

 • Dag 7

Geniet vandaag van de Jökulsarlónlagune, een spectaculair ijsmeer dat heeft gefungeerd als filmdecor voor James Bond-films.

 • Dag 8

Op deze dag staat het oude fjordenlandschap van Oost-IJsland op het programma, dat bereikbaar is via de Öxivallei. Volgens een legende leven er elfen in de omliggende heuvels.

 • Dag 9

Op weg naar het meer van Mývatn kom je langs de indrukwekkende waterval Dettifoss. In deze omgeving bevinden zich veel warmwaterbronnen.

 • Dag 10

In de buurt van Hlid bevindt zich het schilderachtige havenplaatsje Husavík, de krater Hverfjall en het spectaculaire lavaveld van Dimmuborgir.

 • Dag 11

Bij Hlid kun je een fiets huren, de geothermisch verwarmde natuurbaden van Mývatn bezoeken, een walvisexcursie of een ritje op een IJslands paard maken.

 • Dag 12

We volgen de kustweg in westelijke richting naar het plaatsje Osar op het schiereiland Vatnsnes. Hier zie je zeehonden en diverse zeevogels.

 • Dag 13

Via Hvammsfjördur rijd je naar het schiereiland Snaefellsnes, waar je een boottocht kunt maken.

 • Dag 14

De volgende dag arriveer je in Reykjavik, waar je de middag en avond kunt doorbrengen. Bewonder de 73 meter hoge kerk Hallgrimmskirkja en ga heerlijk uit eten.

 • Dag 15

Op de laatste dag kun je of Reykjavik of het geothermische bad Blue Lagoon bezoeken, alvorens terug te vliegen naar Amsterdam.

15 dagen IJsland

Wanneer je van plan bent om een mooie reis naar IJsland te boeken voor 15 dagen dan kan je op één van de blauwe links klikken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie 15 daagse rondreis door IJsland of een vakantie IJsland voor 15 dagen!

Heb je een vraag, wil je een opmerking plaatsen of een correctie doorgeven? Reageer dan door hieronder het formulier in te vullen.

Meer info:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *