IJsland is een perfecte bestemming voor een rondreis. Het land heeft een prachtige, ruige natuur, waar je urenlang van kunt genieten. De spuitende geisers, de indrukwekkende gletsjers, de actieve vulkanen en natuurlijk het prachtige Reykjavik. Op nog geen drie uur vliegen van Schiphol kun je genieten van alle pracht en praal die dit eiland te bieden heeft. Reykjavik is de hoofdstad en heeft ongeveer een bescheiden 120.00 inwoners. Hiermee is het één van de kleinste hoofdsteden ter wereld, maar doet zeker niet onder voor andere steden. Het hele jaar door worden er grote evenementen gehouden waar de historie, natuur en cultuur bij elkaar worden gebracht. Kom op deze pagina nog veel meer te weten over het maken van een rondreis IJsland in 2020. Heel veel plezier met het uitkiezen van een mooie rondreis.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

Rondreis IJsland 2020 boeken?

  • Walvissen spotten en Husky hondensleetochten.

Vanuit Reykjavik vertrekken er veel boottochten waarbij je tijdens een walvissafari de kans krijgt om deze prachtige en indrukwekkende diere van dichtbij te zien. De soorten walvissen die je bij IJsland kun zien zijn de bultrug, dwergvinvissen, de blauwe vinvis en als je veel gelukt hebt, zie je zelfs orka’s.

De beste periode om walvissen te spotten is in de maanden mei tot en met oktober. Een andere prachtige manier om te genieten van de IJslandse natuur, is een tocht met Husky Honden. Met hoge snelheid, raas je door de uitgestrekte sneeuwvlakten en kom je op prachtige plekken die je met een ander vervoersmiddel niet kan bereiken.

De gouden driehoek

Rondreis IJsland 2020Van bijzondere watervallen tot de mooiste heetwaterbronnen. De gouden driehoek bestaat uit drie verschillende plekken met drie verschillende soorten landschappen. Zo kun je in het Nationale Park Þingvellir mooie rivieren en hoge watervallen zien. Al in 930 na Christus werd deze plek gebruikt voor de volksvergadering waarbij mensen uit het hele land afreisde naar deze plek. Een andere plek van de gouden driehoek is Geysir.

Dit is eigenlijk de plek waar alle andere geisers in de wereld naar zijn vernoemd. De bronnen in Geysir zijn al 800 jaar actief en kunnen tot 80 meter hoog, heet water spuiten. De beroemdste waterval van IJsland is Gullfoss.

Gouden waterval

De naam betekent letterlijk “Gouden Waterval” en heeft zijn naam te danken aan de regenbogen die in de waterval verschijnen als de zon hier op schijnt. Langs de ruige rotsen, valt het water maar liefst 32 meter de diepte in en je kunt dit van dichtbij bewonderen vanaf een mooi rotsplateau.

De Gouden Driehoek is een echte aanrader voor mensen die houden van een combinatie van een actieve vakantie en genieten van de natuur. Je kan er voor kiezen om zelf rond te reizen in dit gebied met bijvoorbeeld een auto of een camper of je kunt een excursie boeken. Het gebied is het hele jaar door te bezoeken.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *