Rondreis door IJsland in 21 dagen!
Het natuurschoon in IJsland is over het hele eiland verdeeld, van het zuidwesten tot het noordoosten en van het zuidoosten tot het noordwesten, zodat een rondreis door IJsland makkelijk 21 dagen kan innemen. Deze 21 dagen kan je idealiter opdelen in drie periodes: één voor het westen (11 dagen), één voor het noorden (5 dagen) en één voor het zuiden (5 dagen). In dit artikel lees je meer over het ervaren van een mooie rondreis door IJsland voor 21 dagen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Wanneer je direct de mooiste IJsland reizen wilt bekijken dan kan je op één van onderstaande links klikken. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een prachtige rondreis!

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

21 dagen rondreizen door IJsland.

  • Elf dagen voor rondreis in West-IJsland

Rondreis IJsland 21 dagenElke rondreis door IJsland begint bij IJslands internationale vliegveld in Keflavik, ten zuidwesten van Reykjavik. Het zuidwesten van IJsland kent de meeste bezienswaardigheden, zodat hier ongeveer de helft van de 21 dagen in IJsland doorgebracht worden. Zo kan hier onder andere de wereldberoemde warmwaterbron Blue Lagoon worden bezocht. Natuurliefhebbers kunnen ook naar het Nationale park Þingvellir gaan. Dit park herbergt niet alleen bijzondere stukjes IJslandse natuur, maar is ook historisch van groot belang voor het eiland.

Werelderfgoed

Zo zetelde het IJslandse parlement eeuwenlang in dit park. In 2004 is Þingvellir uitgeroepen tot Werelderfgoed. Ten zuiden van dit park ligt Þingvallavatn, met een oppervlakte van 84 vierkante kilometer het grootste meer van IJsland. De twee bekendste geisers van IJsland, Geysir en Strokkum, bevinden zich ook in deze regio, net als de beroemde waterval Gullfoss. Ook zijn hier tal van warmwaterbronnen. Kerið, een vulkaan van het type explosiekrater, ligt ook in dit deel van IJsland.

Nadat het zuidwesten voldoende is verkend, kan naar het noordwesten worden getrokken. Een bezoek aan West-IJsland is niet compleet zonder een papegaaiduiker te hebben gezien. Deze bijzondere vogels bevinden zich in grote aantallen bij de klif Látrabjarg.

Vijf dagen voor rondreis in Noord-IJsland

Vanuit het noordwesten kan eenvoudig per auto of bus naar het oosten worden getrokken. In dit deel van IJsland is eveneens verbluffende natuur te vinden. De pronkstokken van deze regio zijn de watervallen Dettifoss, Aldeyjarfoss en Kolugljúfur. Wie denkt dat je na het zien van één waterval ze allemaal wel hebt gezien, zal versteld staan van de grote verschillen tussen deze drie watergiganten. Het noorden van IJsland is ook ideaal voor wie het Noorderlicht wil zien.

Vooral tussen september en april is dit poollicht vaak in Akureyri en omgeving te bewonderen bij heldere nachten.

Vijf dagen voor rondreis in Zuid-IJsland

Vanuit het noorden van IJsland kan per auto of bus de zogeheten ‘Road Ring’ langs de kustlijn van IJsland worden gevolgd om bij het zuiden van het eiland uit te komen. Voor deze reis kan gerust een dagje uitgetrokken worden, zodat er ook tijd is om te genieten van al het natuurschoon dat onderweg is te zien.

Zo kan bijvoorbeeld Litlanesfoss of Svartivoss worden bezocht, voor wie maar niet raakt uitgekeken op de vele prachtige watervallen die IJsland te bieden heeft. Aangekomen in het zuiden van IJsland, kan je de waterval Skógafoss bezoeken of één van de andere fraaie stukjes natuur. Sluit de rondreis door IJsland in stijl af door de Seljalandsfoss te bezoeken. Op deze manier bewaar je de mooiste en meest indrukwekkende waterval van IJsland voor het laatst.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen we het artikel nog beter maken.

Meer artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *