Waar de één kan genieten van een hele vakantie op het strand liggen zonnen, is de ander meer op zoek naar een avontuurlijke vakantie. Juist voor die laatste groep mensen is een vakantie naar IJsland misschien wel precies waar je naar op zoek bent. IJsland staat namelijk bekend om haar ontzagwekkende schoonheid, het is een land waar veel te ontdekken is en waar je spectaculaire landschappen kunt tegenkomen. In dit artikel lees je meer over een rondreis IJsland 3 weken, ook heb je de mogelijkheid om een mooie rondreis te boeken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie 3 weekse rondreis door IJsland!

Bekijk hier meer over 3 weken IJsland >>

Lees hier verder over de:

Rondreis IJsland 3 weken

  • Een rondreis

Rondreis IJsland 3 wekenIJsland kent zoveel schitterende gebieden dat een rondreis is aan te raden. Op die manier kan je tijdens een bepaalde periode veel van het land zien. IJsland kent vulkanen, watervallen en spuitende geisers. Een rondreis kan gemaakt worden samen met een groep of op eigen gelegenheid en met eigen vervoer. Je kan het precies zo indelen als dat je zelf wilt! Wel is het aan te raden om je van te voren goed in te lezen zodat je de tijd er optimaal kunt benutten.

Bekijk hier de rondreizen door IJsland via:

  • Bezienswaardigheden

Net als ieder land heeft ook IJsland een aantal bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om te bezichtigen. De meest bijzondere plekken zijn voor je op een rijtje gezet:

  • Nationaal Park Snæfellsjökull; dit natuurpark is te vinden in het westen van het land. Binnen dit park bevind zich een vulkaan. Het park heeft een totale oppervlakte van ongeveer 170 km2, enorm dus! In dit park zijn archeologische resten te bezichtigen, waarvan enkele tussen de 500 en 700 jaar oud. Het is aanbevolen om dit gebied in te trekken onder begeleiding van een gids.
  • Blue Lagoon Reykjavik; vlakbij de luchthaven Keflavik zijn de thermale baden in de Blue Lagoon te vinden. Deze baden staan bekend als bron voor de eeuwige jeugd vanwege de geneeskrachtige werking van deze baden.
  • Noorderlicht; tussen september en april kan het Noorderlicht worden gezien in IJsland, dit is een bijzondere kleuring van de hemel. Door veel toeristen wordt het bezichtigen hiervan als zeer bijzondere ervaren.
  • Reykjavik; Reykjavik is de hoofdstad van IJsland, deze dynamische stad is zeker een bezoekje waard. Zo zijn er veel musea te bezichtigen en kan je er prachtige kerken Rondreis IJsland 3 wekenbezoeken.
  • Geysir, Zuid-IJsland; in het zuiden van het land bevind zich de meest beroemde geiser van IJsland. Wanneer deze geiser uitbarst kan het water wel tot 70 meter hoog de lucht in spuiten. (Rondreis IJsland 3 weken tip)
  • Naast de bovenbeschreven bezienswaardigheden is er natuurlijk nog veel meer te zien in IJsland. Denk aan de Westman Eilanden, aan de watervallen in Gullfoss, aan de rotsformaties of aan andere parken en eilandjes. Er is heel veel informatie online te vinden over het land, waardoor het mogelijk is om een 3 weekse rondreis zelf te plannen en in te delen.

3 weken IJsland.

IJsland is een land waarvan je sprakeloos zult worden, waar je van kan genieten en waar je onvergetelijke avonturen zult beleven. De bevolking in het land is erg vriendelijk waardoor er direct een mogelijkheid ontstaat om met hen in contact te treden en om zo wat extra cultuur te snuiven. Wanneer je van plan bent om 3 weken naar IJsland te gaan voor het maken van een mooie rondreis dan kan je op één van de links klikken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een reis.

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen wij dit artikel informatiever gaan maken.

3 thoughts on “Rondreis IJsland 3 weken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *