IJsland rondreizen in vier dagen.
Voor een volledige rondreis door IJsland zijn vier dagen uiteraard te weinig, maar toch kan je in vier dagen tijd een hoop mooie IJslandse natuur bezichtigen wanneer je je reis slim plant. Uitgangspunt hierbij is dat Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, de ideale uitvalsbasis is voor je rondreis. Reykjavik ligt namelijk niet alleen dichtbij IJslands internationale luchthaven Keflavíkurflugvöllur (Keflavík International Airport), maar ook in de buurt van vele prachtige stukjes natuur. Wanneer je overigens van plan bent om een mooie rondreis IJsland voor 4 dagen te gaan boeken dan kan je op één van de links klikken om naar de reisspecialist te gaan (Kras bijvoorbeeld).

Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis door IJsland voor 4 dagen!

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

Rondreis IJsland 4 dagen

  • Vier dagen in het zuidwesten van IJsland

Rondreis IJsland 4 dagen

Als je zoveel mogelijk verschillende natuurmonumenten wil zien in de vier dagen die je in IJsland doorbrengt, dan kan je het beste blijven in het zuidwesten van IJsland, waar Reykjavik is gelegen. Hier vind je onder andere dé toeristenstrekpleister van IJsland, de warmwaterbron Blue Lagoon. 

Hier kan je in hemelsblauw water zwemmen zodat je het hete water voelt terwijl je het sterk met het veertig graden warme water contrasterende winterse landschap om je heen ziet. In deze regio vind je ook onder andere de gletsjer Sólheimajökull, de Gullfoss-waterval, de geisers Geysir en Strokkur en het nationale park Þingvellir. In Reykjavik zelf kan je IJslands bekendste kerk Hallgrímskirkja bezichtigen alsook tal van beroemde musea waaronder IJslands Fallusmuseum.

Vier dagen in het noorden van IJsland

Het noorden van IJsland heeft ook genoeg natuurschoon voor een vier dagen durende rondreis. Zo is hier onder andere de Dettifoss-waterval te bezichtigen. Deze waterval stroomt in het beremde Myvatn-meer. Dit meer is omringd door prachtige natuur, waaronder Rondreis IJsland 4 dagenlavavelden en heetwaterbronnen. Het noorden van IJsland wordt ook vaak bezocht door mensen die dolfijnen of walvissen in het wild willen zien. Hiervoor kunnen speciale tours worden geboekt, waarbij per boot langs plekken wordt gevaren waar veel walvissen of dolfijnen leven.

Vier dagen in het noordwesten van IJsland

Wie liever vogels dan walvissen of dolfijnen spot, kan zijn hart vier dagen lang ophalen in het noordwesten van IJsland. Met name de klif Látrabjarg is wereldberoemd om zowel het gigantische aantal vogels dat hier leeft als om enkele bijzondere vogels die hier hun nest hebben. Vooral de ietwat op een pinguïn lijkende papegaaiduikers zijn de lievelingen van toeristen. Deze vogels zijn ook opvallend tam zodat zij niet schrikken van langslopende bezoekers. Deze klif is bovendien het meest westelijk gelegen punt van Europa (exclusief Groenland). Met een wandelingen langs dit stukje natuur van veertien kilometer lang en tot meer dan vierhonderd meter hoog kan eenvoudig een viertal dagen worden gevuld.

4 dagen IJsland, het zuiden:

  • Vier dagen in het zuiden van IJsland

Het zuiden van IJsland kent eveneens opvallende bezienswaardigheden, waaronder twee beroemde watervallen: Seljalandsfoss en de Skógafoss. Vooral de Seljalandsfoss is door zijn indrukwekkende aanzicht terug te zien op menig uit IJsland verstuurd ansichtkaartje. Het zuiden van IJsland kent voorts de gletsjer Mýrdalsjökull. Op de in het zuiden van IJsland gelegen berg Dyrhólaey is bovendien een bijzondere vuurtoren te bezichtigen waar vandaan je bovendien een indrukwekkend uitzicht hebt op zee.

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Dat kan hieronder.

Meer artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *