Een rondreis op IJsland met een 4WD wagen
Indien je besluit om op vakantie te gaan naar IJsland, is er dat een, waar u achteraf geen spijt van heeft. Het is een geweldig land dat ongeveer driemaal zo groot is als Nederland. Tijdens de zomermaanden zijn alle wegen in IJsland goed berijdbaar, toch is het raadzaam als je de binnenlanden in wilt trekken dat doet met een 4WD wagen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

Er zijn plekken bij die behoorlijk ruig zijn en dan is het niet goed om op die plaatsen met een luxe personenauto te rijden. Je kunt met een gewone auto langs de kust rijden. Dat is een geasfalteerde weg die ruim 1300 kilometer lang is.

Je kunt wel eerst een route uitstippelen langs de kustweg om van daaruit op enkele plaatsen het binnenland in te trekken. Je kunt bij een verblijf in een dorp, langs de route in een kustplaats, een 4WD auto huren en daarmee het binnenland intrekken. Je rijdt dan door een prachtig natuurschoon. Naast een 4wd auto kan je ook met een terreinwagen het binnenland intrekken).

Rondreis IJsland 4wd

Rondreis IJsland 4wdVoor een dergelijke reis is het tijdstip van het jaar belangrijk. Je moet, als je met een 4WD wagen het binnenland wilt in trekken, niet in de wintermaanden gaan. De binnenwegen zijn dan afgesloten voor het verkeer. Er ligt daar te veel sneeuw. Ook zijn de weersomstandigheden vaak slecht. Er heerst vaak een gure koude wind. Dat komt ook omdat er veel orkanen, in afgezwakte vorm, IJsland passeren. Soms gaan ze er recht over en de andere keer vlak ernaast. Dergelijke storingen brengen veel neerslag en wind mee.

De zomer, met een 4wd door het prachtige IJsland reizen.

De beste tijd om met een 4WD wagen het binnenland te gaan ontdekken is de maand juni. Tijdens deze maand is het tijdens de dag bijna niet donker zodat je lang kunt genieten van je tocht door het binnenland. Nu is het nooit warm op IJsland dus moet je je wel goed aankleden voor een dergelijke tocht. Ook kun je verrast worden door de wind en neerslag. Daarop moet je wel berekend zijn. Je zal tijdens je rondrit verbaasd zijn over de mooie natuur.

Watervallen en geisers

Op de ene plaats kom je geweldige watervallen tegen, die adembenemend mooi zijn en een stukje verder sta je weer bij de spectaculaire geisers. Je komt ook zwavel velden tegen en zand- en grindwoestijnen. Het is een zeer gevarieerd landschap.

Wanneer je van plan bent om de rit te gaan maken in de maand juni, is dat ook de beste tijd om te genieten van de vele bloemen die in de maand bloeien. Je zal vaak onderweg stoppen om te kunnen genieten van het landschap.

Je had vooraf niet kunnen bedenken dat IJsland zo mooi zou kunnen zijn. IJsland behoort tot een van de groenste eilanden ter wereld. Wanneer je de rit door het binnenland gemaakt hebt, kan je weer naar je vertrekpunt terugrijden om daar de nacht door te brengen. De volgende dag kun je je weg vervolgen langs de kustweg.

Wanneer je dan weer een stuk verder bent gereden, kun je weer hetzelfde doen en in een ander dorp langs de kust weer een 4WD auto huren en weer de binnenlanden intrekken. Je zal dan weer in een heel ander landschap terecht komen. Zo kun je dus IJsland goed ontdekken en genieten van de rust en natuur.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Meer artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *