Rondreis in IJsland – 5 dagen / 4 nachten.
Een populaire rondreis van 5 dagen is een tocht die zich richt op de prachtige zuidkust en de historische gebieden die nauw verband hebben met de IJslandse sagen. Majestueuze watervallen en explosieve geisers, gelegen tussen vulkanen en de prachtige gletsjers van IJsland zullen je zeker verbazen. Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over een rondreis IJsland 5 dagen, ook kan je bij de reisspecialist een prachtige reis naar IJsland boeken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

5 dagen rondreizen door IJsland?

Je kunt deze tocht zonder begeleiding maken met een gehuurde auto. En dit heeft zo zijn voordelen:

 • Onderweg de beste bezienswaardigheden van de Golden Circle bezoeken
 • Je kunt in de voetsporen lopen van Vikingen in het gebied van Borgarfjörður
 • Genieten van het uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen en gletsjers
 • Met een 4×4 voertuig, kun je surfen op het hoge Kaldidalur plateau, een bergpas tussen twee gletsjers in het Zuiden
 • Ontvang een goede wegenkaart bij aankomst in jouw eerste verblijfplaats. Voor jouw veiligheid, nood- en/of hulpsituaties krijg je een hotline ter beschikking tijdens de zomer.

Ben je van plan om een 5 daagse reis te boeken? Bekijk hieronder enkele reisorganisaties waar je een mooie reis kunt boeken.

De reisroute

 1. Dag 1: Reykjavik
  Je komt aan op de luchthaven Keflavik en wordt naar je verblijf gebracht in de buurt van Hveragerdi
 2. . De eerste dag gebruik je om Reykjavík, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld te verkennen.
 3. Rondreis IJsland 5 dagenDag 2: De zuidkust van IJsland (190 km)
  Ontdek er adembenemende watervallen, zwarte zandstranden in het zuiden, de beroemde vulkanen en een kolonie papegaaiduikers. Je brengt een bezoek aan de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss en de inmiddels beroemde vulkaan Eyjafjallajökull waar het omliggende gebied getroffen werd door de vulkaanuitbarsting van 2010. Je maakt kennis met Dyrhólaey, een rotsachtige kaap gekenmerkt door zwarte lavagesteenten. Elk jaar nestelen duizenden zeevogels en papegaaiduikers nestelen hier in de zomer om te broeden. Om de vogelkolonies te beschermen tijdens het broedseizoen, de site is gesloten vanaf ongeveer half mei tot 23 juni.
 4. Dag 3: Vallei Þjórsárdalur – Geysir (300 km)
  Het oversteken van de prachtige Þjórsárdalurvallei met zijn berkenbossen en contrasten van zandige lavavelden, rivieren en watervallen is adembenemend. De vulkaan Hekla domineert het landschap en is de meest geduchte en meest legendarische IJslandse vulkaan. Je kunt de Golden Gullfoss waterval en de prachtige spuitende geisers in het geometrisch gebied van Geysir verkennen. Optioneel kun je ook een bezoek brengen aan een replica van een Vikingboerderij of raften in het Geysir gebied
 5. Dag 4: Thingvellir – gebied rond Borgarfjörður (300 km)
  Bezoek het Thingvellir National Park, de locatie van jet oude IJslandse parlement en een juweel van de natuur. Het park ligt aan de rand van het grootste meer van IJsland en is onderdeel van een prachtig vulkaanlandschap waar je de kloof tussen de Via Fjord Hvalfjörður kun je de route verderzetten naar het Borgarfjörður gebied. Bezoek in Reykholt, de grootste IJslandse woning van de 13e-eeuw. In de late namiddag keer je terug naar Reykjavík en kun je jouw voertuig inleveren.
 6. Dag 5: Terug naar huis
  Na het ontbijt en het maken van je bagage is het alweer tijd om naar huis te vertrekken, met in je hoofd het beeld van ongelofelijke landschappen, brullende watervallen, groene valleien enz.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=e8QKBu-qAPA)

Reis IJsland 5 dagen boeken?

Ben je van plan om een mooie vakantie in IJsland te boeken voor een dag of 5 dagen kan je op één van de links klikken om naar de reisspecialist te gaan. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar IJsland!

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden.

Meer artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *