Rondreizen door het mooie IJsland voor 7 dagen.
We proberen voor jou een fantastische reis te plannen, vertrekkende vanuit Reykjavik richting het zuiden met een gehuurde auto. Op die manier kun je reizen op jouw eigen tempo met een gewone personenauto behalve voor één bestemming. Wil je meer te weten komen over het maken van een rondreis door IJsland voor 7 dagen dan kan je bij de reisspecialist terecht op het gebied van IJsland reizen. Dit kan je doen door op één van de links te klikken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

7 dagen rondreizen door IJsland?

Dag 1: Reykjavik en de Gouden Cirkel
Rondreis IJsland 7 dagenHet is een goed idee om jouw verblijf in IJsland te beginnen in Reykjavik, vooral als je van plan bent om aan “Whale Watching” te doen. Sterker nog, als je pech hebt en je geen walvissen ziet, is dit een gelegenheid om van daaruit de starten met jouw rondreis.

Na het verkennen van de IJslandse hoofdstad kun je jouw blik stilaan richten op de “Golden Circle”. Het is het vlaggenschip van het IJslands toerisme. Langs een 300 km lange route zijn er een aantal heel bijzonder plaatsen zoals:

  • Thingvellir National Park, een nationaal park waar de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen zich splitsen
  • Gullfoss, een prachtige waterval, waarschijnlijk de meest bezochte van het land
  • Geysir, waar je de geisers te bewonderen

Dag 2: Het schiereiland Reykjanes
Het schiereiland Reykjanes schiereiland, ten zuiden van Reykjavik, waar de luchthaven zich bevindt, wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen, met uitzondering van de Blue Lagoon. Op het schiereiland zijn er nog heel wat plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken zoals:

  • Seltun (een geothermisch gebied)
  • Grindav
  • Graenvatn

Het voordeel van deze route is dat de twee meren en Seltun zich op korte afstand van mekaar bevinden. Je kunt er prachtige foto’s maken. Daarna zie je aan de linkerkant het Graenavatn meer. Het is niet zo groot maar is opvallende mooi met zijn turkoois kleur. In Grindavik is er een vuurtoren van waarop je een prachtig uitzicht hebt op de kliffen. Om de dag te beëindigen rij je langs de hoofdweg terug naar Reykjavik.

Dag 3: Een wandeling tussen de warmwaterbronnen
Een bezoek aan de Blue Lagoon is zeker een aanrader maar een leuker alternatief is het baden in de natuurlijke warmwaterbronnen. Ze zijn te vinden in Hveragerdi, op 45 minuten rijden van Reykjavik.

Bij het binnenrijden van Hveragerdi, richten de borden zich vooral naar Reykjadalur. Van daaruit zal een wandeling van ongeveer een uur je in een absoluut goddelijk gebied met warmwaterbronnen brengen. Dit is nog veel mooier dan de “toeristische fabriek” die de Blue Lagoon geworden is

Dag 4: Landmannalaugar
Vandaag is het een grote dag. Voor vandaag moeten we onze gewone auto even inruilen voor een jeep. Landmannalaugar is een van de mooiste plekjes van het land. Bereid je voor om overweldigd te worden door zo’n ongelofelijk landschap. Het zal een geweldige herinnering worden die je nooit zal vergeten.

Dag 5: De zuidkust
Op dag vijf is het programma gericht op de zuidkust! Je zult opnieuw gefascineerd zijn door wat je ziet bij o.a.:

  • De waterval Skógafoss
  • Het stadje Kirkjubaejarklaustur
  • De Seljalandsfoss waterfall (het enige waar je achter kunt lopen)
  • De stad van Vik en haar omgeving met o.a.de stranden van zwart zand

Je kunt ook nog doorrijden tot Kirkjubaejarklaustur, een charmant stadje waar je onder de indruk zal komen van de beroemde, eigenaardige waterval.

Dag 6: Skaftafell en Jökulsárlón
Even een omweg maken langs Jökulsárlón, is iets waar je geen spijt zult van hebben. Dit is een lagune van ijsbergen, gevormd door het afgescheurde ijs van de gletsjer Vatnajokull. De plaats is magisch. Ze diende al vaak als decor voor films. In Skaftafell moet je vooral zijn om rustig te wandelen.

Dag 7: De Westman-eilanden en terug naar Reykjavik
Om onze reis af te maken gaan we naar de Westman-eilanden ten zuiden van het grote eiland. Dit is een vulkanische eilandengroep, wiens landschap is herschapen door een recente vulkanische uitbarsting. Om daar te raken moeten we de veerboot nemen naar Herjólfur. Deze overtocht duurt ongeveer 30 minuten.

Als je in de periode april-augustus gaat zijn er op de kusten talrijke papegaaiduikers te zien. Voor een mooie wandeling ga je naar het noordoosten van het eiland in het vulkanisch gebied. Het water is erg blauw en het contrast met de rotsen is prachtig. Daarna neem je de weg terug naar Reykjavik.

Heb je een vraag, opmerking of wil je een correctie doorgeven op deze pagina? Laat dan hieronder een bericht achter. Vond je dit artikel nuttig of vind je dat er e.e.a. beter kan? Laat ons dit dan weten. Deel de pagina op social media, zo kunnen we het artikel informatiever en beter gaan maken.

Meer artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *