Lees hier verder over de reizen in IJsland voor 8 dagen ->

Rondreis IJsland 8 dagen

Rondreis IJsland 8 dagenIJsland is ook prachtig te bezien binnen een rondreis van 8 dagen. Je kunt ervoor kiezen deze rondreis geheel op eigen houtje uit te voeren: met de camper of zelfs met de voet van tent naar tent! Of je kunt ervoor kiezen om mee te doen aan een georganiseerde reis. De voordelen zijn groot: het is georganiseerd, en veel nadenken over overnachtingen etc. hoef je niet! Maar beslis je toch op eigen houtje te gaan, wat kun je binnen 8 dagen zoal zien? Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over een rondreis IJsland 8 dagen, je kan ook bij de reisspecialist de mooiste reizen bekijken en boeken.

Bekijk hier meer over 8 dagen rondreizen door IJsland >>

Boek direct een 8 daagse rondreis door IJsland bij:

Rondreis IJsland 8 dagen:

  • Van West naar Oost en door het Zuiden

Voor deze rondreis kun je denken aan het Westen van IJsland als startpunt. Je kunt dan met de auto (of bus) rijden richting het meest zuidelijke puntje van IJsland. Hier bevinden zich Dyrholaey. Bezie hier papegaaiduikers en de zwarte stranden. Vervolgens kun je je reis vervolgen naar het Westen. Reykjavik begint zich geheel in het oosten aan de kust, maar vanuit Reykjavik kun je verschillende hoogtepunten goed bereiken.

  • Activiteiten met een rustdag

Volgens ervaringsdeskundigen zijn 8 dagen voor IJsland zeer geschikt, maar is het ook net te kort om heel IJsland te zien. Je kunt binnen een week de hoogtepunten bekijken op het eiland, en daarnaast een rustdag reserveren. De stad kun je gebruiken voor een rustdag, maar natuurlijk zijn er ook in Reykjavik genoeg dingen om te doen en te zien. Je kunt ervoor kiezen ook in de stad te gaan wandelen, maar natuurlijk kun je ook ‘s avonds alleen de deur uit: voor een hapje, wat muziek en een drankje.

Rondreis IJsland 8 dagenVanuit Reykjavik kun je de zogenaamde Gouden Driehoek makkelijk bereiken. De Gouden Driehoek bestaat uit een geiser, een waterval en een Nationaal park. Je kunt naar believen iets langer in Reykjavik vertoeven om zo een rustdag én een dagje bezienswaardigheden van de Gouden Driehoek te plannen.

  • Watervallen

Voor meer watervallen moet je onder meer bij Seljalandsfoss en Skógafoss zijn. Deze liggen meer in het binnenland richting het oosten van IJsland en is vanuit Reykjavik 120 kilometer. De watervallen zijn het minst druk bezocht in de avond, maar dan is het natuurlijk wel donker, tenzij u in de zomer IJsland bezoekt (dan zijn de avonden lang verlicht). (Rondreis IJsland 8 dagen tip)

  • Het Westen

Wanneer je IJsland van het Oosten, door het Zuiden richting het Westen bent doorkruist, kun je er eventueel voor kiezen om het schiereiland te bezoeken, Snaefellsnes. Dit is het grootste schiereiland van IJsland en bezit een zeer gevarieerd landschap en ecosysteem.

Bekijk hier de 8 daagse rondreizen door IJsland >>

Rondreis IJsland 8 dagen
4.7 (93.33%) 9 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *