Wil je een rondreis door IJsland maken in de maand april? Pak je koffers dan maar snel, want wij vertellen je graag wat IJsland zo bijzonder maakt in april. In dit artikel lees je alle leuke ins en outs omtrent het maken van een unieke rondreis door IJsland in de maand april van 2019 en heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld meer informatie op te vragen bij de reisspecialist. Wanneer je direct de reizen voor de maand april in 2019 te weten wilt komen dan kan je op één van de links klikken. Heel veel plezier in ieder geval met het uitzoeken van een mooie reis naar IJsland in de maand april 2019.

Bekijk hier meer over IJsland rondreizen in april 2019 >>

Lees hier verder over de:

Rondreis IJsland april 2019.

  • Bijzonder IJsland in april

Rondreis IJsland april 2017Het weer is bijzonder in april. Officieel begint de zomerperiode pas in mei, wat betekent dat je nog sneeuw kunt verwachten. Door de winterse sferen, kom je dan ook met de prachtigste foto’s thuis. Je kunt dan ook genieten van langlaufen en sneeuwscootertochten.
Vanaf maart is het in IJsland (lees hier meer over een IJsland vakantie) langer licht dan bij ons. Ideaal, want zo kun je alles uit je vakantie halen. In april is er nog geen sprake van het hoogseizoen, waardoor de vluchten en de accommodaties goedkoper zijn. Ook hoef je minder lang van te voren te boeken, omdat niet alles vol zit.

  • Bijna alle wegen in IJsland zijn genummerd. Ook zijn er goede wegenkaarten beschikbaar. De belangrijkste weg, is de ringweg. Zowel de ringweg, als de wegen rond Reykjavik en naar Geysir worden sneeuwvrij gemaakt. De wegen in het onbewoonde binnenland worden vaak niet schoongemaakt en zijn in april vaak gesloten. Hoewel dit altijd aangegeven staat, is het goed om van te voren de reis in detail te plannen, zodat je niet voor verassingen komt te staan.
  • Veel mensen verkennen IJsland met de auto. Maar hoe kom je aan een auto? Er zijn meerdere opties mogelijk. De meest simpele oplossing, is om met het vliegtuig te reizen en in IJsland een auto te huren. Vaak zijn dit auto’s met vierwielaandrijving. Echter Rondreis IJsland april 2017vierwielaandrijving, is niet verplicht en je kunt ook met eigen auto rijden. Je kunt zelf met het vliegtuig reizen en de auto laten vervoeren op een vrachtschip. Ook gaat er vanuit Denemarken een veerboot naar IJsland. Wees altijd wel voorbereid om kuilen in de weg, dus als je zuinig bent op je auto, kun je beter huren. De laatste optie, is het openbaar vervoer, in IJsland kun je ook met de bus het eiland rondreizen.
  • In april ligt er niet alleen sneeuw op de weg, ook rivieren kunnen bevroren zijn. Ga nooit over het ijs heen, want je weet niet hoe diep het is, en of er rotsen onder zitten. Wanneer je schade hebt aan een huurauto, omdat je over het ijs bent gereden, zal je zelf ook voor de kosten opdraaien, want een verzekeraar vergoedt dat meestal niet.

Boek direct een reis naar IJsland in april 2019 via:

IJsland 2019 tip

Voordat je je koffer inpakt, vergeet naast alle mutsen, wanten en sjaals, niet voldoende kleding mee te nemen. Wanneer je dagjes weg gaat, of rond rijdt, is het belangrijk om schone en droge kleding mee te hebben, voor als er onverhoopt wat voordoet of je vast komt te zitten. De temperaturen in april zijn namelijk nog echt winters!

Lees hier meer >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media. Op deze manier kunnen we het artikel nog beter gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *