Een mooie rondreis maken door IJsland in de maand april?
In april wordt het al heel wat helderder in IJsland met een grote toename van het aantal uren daglicht. Stilaan komt de lente in het land, maar laat je niet misleiden, het kan nog steeds heel erg koud zijn. Toch is april een goed moment om naar IJsland te reizen. Het is de start van het ”whalewatching”seizoen en een goede tijd voor diverse andere rondreizen. Je hebt nog niet de drukte van het hoogseizoen en waarschijnlijk zijn er nog een aantal goede deals af te sluiten voor jouw verblijf in een hotel.

Bekijk hieronder meer informatie over het maken van een mooie rondreis door IJsland in de maand april.

Bekijk hier de rondreizen door IJsland in april >>

Lees hier verder over de:

Een rondreis maken door IJsland in april?

Evenementen in april.
Rondreis IJsland aprilEr zijn jaarlijks een aantal evenementen en festivals die een bezoekje zeker de moeite waard zijn. Zo hebben we:

  • Músíktilraunir: De IJslandse versie van de Battle of the bands. Dit festivalis ook de plaats waar veel bands voor het eerst live spelen.
  • Cultureel festival voor kinderen: Een festival dat de cultuur van kinderen viert met gratis evenementen voor kinderen in overvloed.

Rondreizen die kan doen in april
April is dus net zoals maart niet helemaal meer winter maar het is ook nog absoluut geen zomer. Er zijn verschillende winterrondreizen die in april stoppen terwijl de zomertochten nog niet begonnen zijn. Hoewel het noorderlichtseizoen officieel eindigt op 15 april kun je het met wat geluk nog steeds zien tot het einde van de maand. Er zijn ook al een paar outdoor activiteiten die je in april kan doen.

Een aantal spannende activiteiten zijn de wandeling door “Ice and Fire” en de Hot Springs en Lava tours met daarbij een bezoek aan de prachtige Reykjadalur vallei die niet mogelijk is gedurende de wintermaanden. Met wat geluk met het weer kun je ook een zomerse versie van de zeer populaire 2-daagse tour naar Jökulsárlón maken waar je op een gletsjer kan lopen.

Aangepaste kledij.
Rondreis IJsland aprilOmdat de lente in IJsland zo wisselvallig is willen we je graag nog wat advies geven over de kledij die je moet meenemen. Warme dagen worden afgewisseld met koude winterse intermezzo’s. Dus je moet zowel echte winterkledij mee hebben als iets luchtiger lentekledij. Voor outdoor-activiteiten, zul je toch nog steeds thermisch ondergoed, een waterdichte broek en jas nodig hebben.

Een sjaal, muts en handschoenen zullen geen overbodige luxe zijn tijdens sommige van jullie wandelingen en stevige waterdichte laarzen zijn van onschatbare waarde. Het zal je waarschijnlijk verbazen dat we je ook aanraden om een badpak mee te nemen, maar de talrijke verwarmde zwembaden In IJsland zijn het hele jaar geopend.

Enkele feiten over het weer in april

  • De gemiddelde temperatuur is 3.15 °C
  • Het gemiddelde aantal uren zonlicht is 151,72 uur
  • De gemiddelde minimumtemperatuur is -6.43 °C
  • De gemiddelde maximumtemperatuur is 10,84 °C
  • Op 1 april duurt de dag 13 uur en 34 minuten

Wanneer je meer te weten wilt komen over het boeken van een vakantie in IJsland dan kan je op één van de links klikken om naar de IJsland specialist te gaan op het gebied van reizen.

Bekijk hier de april reizen >>

Reis IJsland in april?

Indien je ervoor gekozen hebt om in april naar het prachtige IJsland te gaan dan zijn er talloze mogelijkheden om te genieten van een mooie reis. Zo kan je gemakkelijk bij de specialist een mooie reis uitzoeken, door op één van de links te klikken heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken. Hieronder zijn nog enkele andere bedrijven weergegeven, Tui en Kras.

Dit zijn reisorganisaties waar je de mogelijkheid hebt om een keuze te maken uit vele verschillende reisvormen en mogelijkheden voor IJsland. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige reis naar IJsland in de maand april.

Boek direct een reis naar IJsland in april via:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *