In de maand augustus naar IJsland om te gaan rondreizen?
Echter, de beste tijd om IJsland te bezoeken is tussen juni en september als u wilt profiteren van de toeristische infrastructuur voor sluitingstijd! De zomers zijn kort in IJsland! De gemiddelde temperatuur overdag in augustus rond de kust bedraagt 10-12 ° C. Op een warme zomerdag stijgt de temperatuur rond de 20 °C. In dit artikel lees je meer informatie over het boeken van een rondreis door IJsland in de maand augustus en heb je de mogelijkheid om een mooie rondreis te boeken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een fantastische rondreis door het unieke IJsland en geniet van de mooiste reis!

Bekijk hier de reizen voor de maand augustus >>

Lees hier meer over de:

Rondreizen door IJsland in de maand augustus.

IJsland in de zomer
Rondreis IJsland augustusVoor een klein land, staat IJsland vol natuurwonderen. Je vindt er een unieke mix van vulkanen, gletsjers, watervallen, lava velden, zwarte zandstranden, geisers en indrukwekkende bergen.

De beste manier om van IJsland‘s mooiste natuurlijke rijkdom te ervaren is dooreen van de vijf nationale parken te bezoeken.
Tijdens de zomermaanden worden de parken verzorgd door parkwachters, die altijd paraat staan voor alle informatie en hulp die je nodig heeft.

Maar dit to-do lijstje kan enkel in de zomer:

  • Verken de hooglanden
  • Spot papegaaiduikers
  • Feest met de locale bevolking
  • Pluk en eet bessen!
  • Neem een hot tub

Boek direct een reis naar IJsland in de maand augustus via:

Augustus IJsland, voor- en nadelen

Voor-en nadelen voor een roadtrip in augustus

  • Een bezoek in de zomer aan IJsland heeft zijn voors en tegens. De dingen om naar uit te kijken zijn de lange zomerdagen, de middernachtzon, beter weer en de natuur wordt groener en weelderig. Er zijn ook tal van festivals in augustus. Zo heb je de Reykjavík Pride (hinsegin dagar), die tot één derde van de bevolking aantrekt en de Culture Night (menningarnótt) eind augustus, beide in de hoofdstad.
  • Het kan er dus dan wel even druk zijn, wat dan weer zijn gevolgen heeft in de prijzen naar hotelaccommodaties, autoverhuur ed.

Rondreis IJsland augustusDe overvloed aan licht maakt het fotograferen zeer interessant in de zomer. Maar door het toenemende aantal toeristen tijdens het hoogseizoen, kan er heel veel verkeer op de wegen zijn. Laat dus nooit de wagen zomaar achter langs de straat!

Het zal niet zo veel als de wintermaanden regen, maar verwacht in augustus nog steeds nog wat neerslag, afhankelijk van waar je bent op het eiland. Augustus heeft ook zeer lange dagen, met zonlicht tot ongeveer 16 uur. Dus als je wat extra duisternis nodig hebt om te slapen, vergeet dan je slaapmasker niet en zorg vooral ervoor om te profiteren van de lange dagen en verken zoveel als je kan!

Geniet van IJsland, met zorg!
Haal het meeste uit je verblijf in IJsland door het verkennen van de natuur en te genieten van de unieke landschappen. Echter, de natuur is onvoorspelbaar in IJsland, dus wees voorzichtig. Breng jezelf of anderen niet in gevaar, lees de waarschuwingsborden zorgvuldig en blijf op de gemarkeerde paden.

Lees hier verder over de reizen >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen we het artikel beter gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *