Rondreis door IJsland per auto? Maak een mooie autorondreis.
Bij een rondreis door IJsland per auto zal het je opvallen dat er duidelijk minder verkeer is dan in Nederland, zelfs in en rondom de steden. Dit is niet verrassend wanneer je bedenkt dat IJsland ongeveer evenveel inwoners heeft als de stad Utrecht, terwijl de oppervlakte van het eiland ongeveer duizend keer zo groot is als de oppervlakte van de stad Utrecht. Voor een veilige autoreis zijn er wel een paar punten om op te letten. Hieronder kom je meer te weten over een rondreis IJsland auto, ook heb je de mogelijkheid om een mooie rondreis te boeken bij de specialist.

Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar IJsland!

Bekijk hier de reizen >>

Lees hier meer over de:

Een mooie autorondreis maken door IJsland?

  • Conditie van de wegen verschilt per seizoen

Rondreis IJsland autoIJsland heeft een prima wegennetwerk met goed onderhouden wegen, maar houd er rekening mee dat vooral in de winter sommige wegen moeilijk of zelfs helemaal niet te berijden zijn. De website Roads.is updatet regelmatig een handig overzicht van de conditie van de IJslandse wegen. Op de kaart wordt met kleuren getoond of een weg goed begaanbaar is (groene kleur) of dat er ijs of zelfs sneeuw is die voor enig of groot gevaar zorgt. Een weg die helemaal onbegaanbaar is, bijvoorbeeld door een grote hoeveelheid sneeuwval, wordt in het rood getoond op de kaarten. Hier is de gehele legenda voor de kleuren te vinden.

Bij een rondreis door IJsland per auto kan het heel nuttig zijn om dit overzicht eens in de zoveel tijd na te slaan, zodat je niet onverwachts in de problemen komt. Autoverhuurbedrijven geven overigens standaard een kaartje met alle wegen in IJsland en enkele praktische tips aan hun klanten mee. Er bestaan twee versies van deze informatiemappen, één voor de zomer en één voor de winter.

Boek direct een autorondreis door IJsland via:

  • Verkeersregels in IJsland

Voor een rondreis door IJsland per auto is het uiteraard van belang dat je de verkeersregels die op het eiland gelden goed kent. Gelukkig zijn er in het algemeen geen erg grote verschillen met de Nederlandse verkeersregels. Dit betekent overigens ook dat het ook in IJsland niet is toegestaan om op plaatsen te rijden waar geen wegen zijn. Dit is weliswaar verleidelijk, wanneer je bijvoorbeeld met je auto zo dicht mogelijk bij een bepaald natuurgebied wil komen, maar daar waar de weg stopt dien je ook je auto te stoppen. Over zandweggetjes mag wel worden gereden (tenzij anders aangegeven).

  • Veilig autorijden in IJsland

Een rondreis door IJsland per auto is voor de autochauffeur waarschijnlijk een geheel nieuwe Rondreis IJsland autobelevenis. Het IJslandse land is immers aanzienlijk heuvelachtiger dan Nederland. Daarnaast kunnen dieren, met name schapen, over de weg lopen. Om toeristen te helpen om hiermee om te gaan, geeft de website Drive.is handige tips en instructievideo’s aan buitenlandse autobestuurders in IJsland.

Een autorondreis maken?

  • IJslandse binnenland is verboden terrein voor passagiersauto’s

Het wegverkeer in het binnenland van IJsland bestaat voornamelijk uit bergweggetjes (de zogeheten ‘F-roads’). Deze wegen mag je om veiligheidsredenen niet berijden met een normale passagiersauto. Een SUV-achtige auto met vierwielaandrijving mag hier wel rijden, al kan het geen kwaad altijd even de exacte voorwaarden van jouw autoverhuurbedrijf hieromtrent na te slaan. In de winter zijn overigens (om veiligheidsredenen) veel van deze bergweggetjes voor geen enkele auto toegankelijk. Tip: Kijk overigens ook eens op www.ijslandvakantie.net om meer informatie in te winnen over een reis naar IJsland.

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland met de auto >>

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Reageer dan door hieronder het formulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *