IJsland is over het algemeen het best te bezoeken in de periode tussen eind juni en begin september. Uiteraard zijn er buiten deze periode diverse activiteiten, natuurfenomenen en bezienswaardigheden die zeker ook de moeite waard zijn. Je vindt hieronder alvast een aantal tips en ideeën om een heerlijke rondreis door dit prachtige land te maken. Bekijk hieronder meer informatie over een rondreis IJsland en de beste tijd.

Wanneer je de actuele reizen wilt bekijken voor IJsland dan kan je op één van de links klikken voor meer informatie. Wij wensen je veel leesplezier toe en succes met het uitzoeken van een mooie reis!

Bekijk hier meer informatie >>

Lees hier verder over de:

De beste tijd voor een rondreis.

  • Rondreis IJsland beste tijdWil je de echte toeristische drukte vermijden, ga dan buiten de periode begin juli tot midden augustus. Op de meeste toeristische plaatsen heerst er dan een vrij grote drukte. Wil je echter gewoon het binnenland intrekken, dan heb je zelfs in deze periode weinig last van massatoerisme. Op het platteland wordt toerisme nog altijd vrij kleinschalig gehouden.
  • In juni en juli zijn de dagen het langst en wordt het zelfs bijna niet donker. Dan kun je volop genieten van festiviteiten en evenementen. Hou er wel rekening mee dat op het platteland nog niet alle wegen even berijdbaar zijn in deze periode.
  • De hele zomer lang (juni, juli en augustus) kun je walvissen en blauwe vinvissen gaan spotten. Dit is een unieke ervaring die je zeker niet wil missen als je IJsland bezoekt. De zomermaanden zijn ook de maanden waarin alle musea, hotels en restaurants open zijn. Later op het jaar zijn ze vaak gesloten. De zomermaanden zijn dan weer niet geschikt om van het Noorderlicht te genieten. Dit prachtige fenomeen komt enkel in de wintermaanden voor (oktober tot maart).
  • Rondreis IJsland beste tijdSeptember is een vrij kalme periode in IJsland. De zomergasten zijn vertrokken en veel hotels sluiten hun deuren. Deze periode heeft een grote aantrekkingskracht voor wie van herfstkleuren en gezelligheid houdt, vooral naar het einde van de maand toe. Dit is dé ideale periode om gewoon het land te doorkruisen, te verblijven in B&B’s, kleine dorpjes te verkennen en te genieten van de plaatselijke bevolking, de unieke sfeer en het lekkere eten.
  • Het voorjaar (maart en april) is zeer geliefd voor wie sneeuwscooter- of jeep-safari’s wil doen. Er ligt nog volop sneeuw en je doorkruist prachtige winterlandschappen. De dagen worden in die periode ook alweer langer.
  • Naast de periode waarin je naar IJsland gaat, speelt ook de streek een rol in temperaturen en neerslag. Van december tot april is IJsland bijna volledig onder een sneeuwtapijt bedolven. Aan de kust valt er echter veel minder sneeuw. Richt je je op het Noorderlicht, dan vind je dit best op een hoogvlakte of een berg. Laat je hierin adviseren door plaatselijke gidsen.

Boek direct een mooie rondreis door IJsland via:

Beste reistijd IJsland?

IJsland heeft vele mogelijkheden, zowel op cultureel gebied als op gebied van natuur. Afhankelijk van wat jij verkiest, kun je kiezen voor een bepaalde periode. Ga je heel specifiek voor een bepaalde streek of activiteit, of hou je alles open en laat je je verrassen? Alles kan in IJsland. In elke periode valt er iets unieks te beleven, en elke periode heeft zijn eigen charme! Ga naar het prachtige IJsland en boek een mooie vakantie of een rondreis door dit prachtige land om bijvoorbeeld het Noorderlicht te bekijken.

Lees hier verder >>

Heb je een vraag, correctie of een opmerking die je door wilt geven dan kan je hieronder een bericht achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *