Wil je een eigen reis samenstellen, gebruikt dan bouwstenen, die door ervaren reizigers zijn samengesteld. Het zijn kleine stukjes reisprogramma met de hoogtepunten van het land. Met de hier vernoemde bouwstenen stel je een complete rondreis door IJsland samen. Majestueuze watervallen van verschillende afmetingen tref je over het hele eiland: Gullfoss, Seljalandsfoss, Skógafoss, Svartifoss, Háifoss, Dettifoss, Dynjandi en Hraunfossar… Wees wel voorzichtig, de grond is nat en glad, blijf op de gemarkeerde paden! En geniet met alle zintuigen. Uiteraard heb je de camera bij de hand! Bekijk hieronder meer informatie omtrent een rondreis IJsland aan de hand van bouwstenen.

Bekijk hier de bouwstenen en rondreizen door IJsland >>

Lees hier verder over de:

Bouwstenen & rondreizen door IJsland.

  • Vulkanisch IJsland

Rondreis IJsland bouwstenenHet land van ijs en vuur, is een waar paradijs voor volcanologists. De grenzen van de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen kruisen IJsland van zuid naar noord en daarmee ligt Ijsland bezaaid met al dan niet actieve vulcanen.
De Eyjafjallajökull is uitgegroeid tot een populaire attractie na de uitbarsting in 2010. De meest gevaarlijke vulkaan van IJsland is Katla.

  • Stranden in IJsland

Op het strand staan ​​en luisteren naar de oceaan beukend tegen de kust, kan een geweldige ervaring zijn. Het blijft wel gevaarlijk om het water in te gaan. De branding is onvoorspelbaar en kan snel komen, evenals sterke, levensbedreigend zeestromingen.

  • Zwemmen in IJsland

IJslanders zwemmen zelden in meren in IJsland, simpelweg te wijten aan de koude temperatuur van het water. Maar ze genieten wel van zwemmen in de vele thermale baden verspreid over de hele eiland en dompelen zich onderin de warme wateren van hottubs en natuurlijke warmwaterbron zwembaden. Deze ervaring mag je als toerist niet missen. De temperatuur van het water in de natuurlijke warmwaterbron zwembaden kan variëren van de ene kant van het zwembad naar de andere, dus voor het springen,best even de watertemperatuur controleren.

Boek direct een mooie rondreis door IJsland via:

  • Gletsjers in IJsland

De vele prachtige gletsjers lijken zijn niet stagnant, maar zijn langzaam en daarom voortdurend veranderend. Verschillende tourmaatschappijen in IJsland zijn gespecialiseerd in gletsjertochten en bieden een verscheidenheid aan manieren aan om van de gletsjers te genieten, zoals Rondreis IJsland bouwstenensneeuwscooter tours, super-jeep tours, ijsklimmen en wandeltochten. Ook kan je de binnenkant van een gletsjer te bekijken! Voorbeelden van gletsjers in IJsland zijn Snæfellsjökull, Langjökull, Mýrdalsjökull en Vatnajökull.

  • Canyons in IJsland

Fjaðrárgljúfu ligt in het zuidoostelijke deel van het land en wordt vaak aangeduid als de mooiste van de wereld. Het is het resultaat van duizenden jaren van erosie, veroorzaakt door het smelten van gletsjers. Hij is 2 kilometer lang en een tot 100 meter diepe kloof wordt voortdurend gesneden door de rivier Fjaðrá.

Bezoekers kunnen gemakkelijk wandelen op de canyon en langs de rivier. Het uitzicht veranderd voortdurend en is gewoon overweldigend.
Wees goed voorbereid als je op een wandeling trekt, verzamel info over de moeilijkheidsgraad van de wandeling en draag altijd de juiste kleding, goede schoenen en breng genoeg water mee!

Bouwstenen IJsland boeken?

Wat is er allemaal mogelijk als je met bouwstenen wilt gaan werken? Door op één van de links te klikken kom je bij de specialist terecht op het gebied van IJsland reizen waar je de mooiste reizen kunt bekijken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis door IJsland!

Lees hier meer >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *