Wat is een realistisch budget voor een rondreis door IJsland?
Een rondreis door IJsland is mogelijk met een klein of groot budget. De meeste toeristische attracties, waaronder de prachtige watervallen, geisers en gletsjers, zijn gratis te bezichtigen, zodat het vakantiebudget vooral wordt bepaald door de keuze voor een slaapplek en transportmiddel. Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over het boeken van een mooie rondreis IJsland via een budget manier, op een wat goedkopere manier. Maar ook kan je meer te weten komen over de prijzen van bijvoorbeeld een slaapplek etc.

Klik op één van de links om de mooiste reizen naar IJsland te bekijken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar IJsland.

Bekijk hier de budget rondreizen en meer vakanties in IJsland >>

Meer informatie over de:

Een budget rondreis door IJsland.

 • Budget voor slaapplek

Rondreis IJsland budgetDe prijs voor een overnachting hangt af van het seizoen waarin je IJsland bezoekt en het type kamer waar je voor kiest. In de maanden juni, juli en augustus zijn hotels, hostels en campings het duurst. In de overige maanden kunnen prijzen tot wel de helft lager zijn. Enkel richtprijzen voor een overnachting in het hoogseizoen zijn:

 • Bed in gedeelde slaapkamer in hostel: € 40
 • Eénpersoonskamer met gedeelde badkamer: € 100
 • Tweepersoonskamer met gedeelde badkamer: € 120
 • Tweepersoonskamer met eigen badkamer: € 200

Deze prijzen kan je omlaag brengen door buiten het hoogseizoen te reizen of door op boekingssites naar de goedkoopste hotels en hostels te zoeken.

Boek direct een budget rondreis door IJsland via:

 • Budget voor transport

Rondreis IJsland budget

De twee onder toeristen populairste transportmethodes in IJsland zijn het huren van een auto en reizen per bus. IJsland kent geen treinen.

 • Auto huren

Het is mogelijk om in IJsland te reizen per bus, maar het huren van een eigen auto biedt uiteraard meer vrijheid. Richtprijzen hiervoor zijn, in het hoogseizoen:

 • Kleine auto: €250 per week
 • Middelgrote auto: € 400 per week
 • SUV-achtige auto: € 600 per week

Het huren van een auto per dag (in plaats van per week) is ook mogelijk, maar in dit geval zal de dagprijs wel ongeveer 20% hoger zijn dan bij een weekhuur. Benzine kost in IJsland ongeveer € 1.60 per liter.

 • Reizen per bus

Rondreis IJsland budgetReizen per bus is niet goedkoop in IJsland. Een lange busreis van de ene IJslandse stad naar de andere zal al snel € 100 kosten. Bij langere busreizen ligt de prijs zelfs boven de € 200. Reizen per bus is dus hooguit voor mensen die alleen op reis zijn gunstiger dan een auto huren. Indien je de kosten van een auto echter kan uitsmeren over vier personen, dan is een auto huren beslist goedkoper.

 • Budget voor voedsel

Zowel restaurants als supermarkten zijn in Reykjavik ongeveer 50% duurder dan in Amsterdam, zodat voedsel ook een groot deel van het vakantiebudget inneemt bij een rondreis door IJsland.

 • Totale budget voor rondreis in IJsland

Zoals te zien in bovenstaande overzicht, hangt het budget voor een rondreis in IJsland af van keuzes die je zelf in de hand hebt. Een realistisch minimumbudget voor mensen die in het hoogseizoen IJsland willen bezoeken is € 100 per dag. Indien buiten het hoogseizoen wordt gereisd en ook op andere creatieve manieren op kosten wordt bespaard (van liften tot couchsurfen), is de helft van dit dagbudget ook mogelijk. Voor een vakantie met meer luxe dient van een budget voor een rondreis door IJsland van meerdere honderden euro’s per dag (per persoon) te worden uitgegaan.

Tip: Voor meer informatie over de reizen die er te boeken zijn naar IJsland: www.ijslandvakantie.net. Als je het Noorderlicht wilt bewonderen in een ander land dan zou je kunnen denken aan Lapland, een uitzonderlijk mooi gebied. Ga voor meer informatie naar:

 1. RondreisLapland.nl
 2. RondreisNoorwegen.eu
 3. RondreisZweden.eu

Heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige reis!

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel leuk en/of nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen we het artikel nuttiger maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *