Lees hier verder over de reizen in IJsland ->

Rondreis IJsland camper

Rondreis door IJsland met een camper? Wat is er allemaal mogelijk als je met de camper door IJsland wilt rondreizen?
Rondreis IJsland camperIJsland is zo veelzijdig en uniek dat het voor reizigers meer dan aan te raden is om dit magische land met een camper te verkennen. Een camper geeft je namelijk alle vrijheid om tijdens je rondreis de vele aspecten die het land te bieden heeft te ontdekken in je eigen tijd. Aanschouw de ongerepte natuur, indrukwekkende uitzichten, uitgestrekte landschappen, overweldigende gletsjers, lavavelden, watervallen, warmte bronnen en met een beetje geluk het noorderlicht! Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over een rondreis IJsland met de camper (Rondreis IJsland camper). Veel plezier met het uitzoeken van een mooie camperreis.

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland met de camper >>

Rondreis IJsland camper

  • Gebieden in IJsland

Met de camper IJsland verkennen betekent dat je alle vrijheid hebt om dit prachtige land te ontdekken en kunt gaan en staan waar je wilt en wanneer je wilt. Het land is ongeveer drie keer zo groot als Nederland, wat betekent dat je afhankelijk van de tijd die je gaat bepaalde keuzes zal moeten wat betreft de route die je uitstippelt als je met een camper op pad gaat. Neem je het culturele Reykjavik mee, de bekende Golden Circle hoogtepunten in het zuiden, het ruige landschap van Oost-IJsland, de vulkanische natuurpracht in het noorden, de Westfjorden of stippel jij je route juist dwars door de woeste Hooglanden?

  • Beste reistijd voor de camper rondreis door IJsland

Het bijzondere aan IJsland is dat het zowel in de zomer als winter zijn charme behoudt om het land te bezoeken. Waar in de zomer vrijwel alle gebieden en paden begaanbaar zijn, zal je in de winter er rekening mee moeten houden dat wegen minder goed begaanbaar of zelfs dicht Rondreis IJsland camperzijn door een dik pak sneeuw, maar je wel weer een grote kans hebt om het magische noorderlicht te spotten. De beste reistijd om met een camper IJsland te verkennen is eigenlijk mei of september. Dit zijn de maanden waarin het weer vaak prachtig en helder is, maar het nog niet al te druk is met toeristen!

  • Camper huren in IJsland

Je hebt heel wat mogelijkheden om een camper te huren in IJsland. Een aantal speerpunten die je in je keuze mee moet nemen zijn naast je budget en reisgezelschap, de route die je wilt gaan afleggen. Ga je bijvoorbeeld door de ruige Hooglanden en rijd je over de F-wegen dan is een 4 wheel drive aan te raden, terwijl je anders ook voor een 2 wheel drive kunt kiezen. Over het algemeen wordt de prijs van de verhuur per dag gerekend, waarbij er diverse prijsklassen zijn die afhankelijk zijn van de huurperiode waarin je de camper wilt gebruiken.

Boek direct een camper rondreis door IJsland via:

Camperreis IJsland, de verblijfplaatsen

  • Verblijfplaatsen in IJsland

Wanneer je met een camper op pad gaat heb je je slaapplaats meteen bij de hand. In IJsland vind je veel campings waar je voor een camperplaats terecht kunt. Ook zijn er speciale camperplaatsen op de mooiste plekken en mag je maximaal 1 nacht vrij kamperen in onbewoonde gebieden. Mits het niet in een natuurpark of op 1 kilometer afstand van een camping is. Mocht je in de winter willen rondreizen in IJsland dan is het aan te raden om van te voren goed te informeren welke campings er open zijn.

Tip: Als je een andere mooie camperreis wilt maken dan kan je bijvoorbeeld naar het prachtige Noorwegen gaan, ga voor meer informatie naar: https://rondreisnoorwegen.eu/camperreis-noorwegen/.

Bekijk hier de camper rondreizen door IJsland >>

Rondreis IJsland camper
Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *