Rondreizen door IJsland in de maand december.
December is de donkerste maand van het jaar in IJsland. De mooie, meest noordelijk gelegen hoofdstad van de wereld, Reykjavik bevindt zich zo dicht bij de poolcirkel dat de dagen super kort zijn in de winter. Je kunt maar een paar uur per dag van het daglicht genieten. De dag van de zonnewende, 21 december, is er maar licht van 12 uur tot 16 uur. Misschien klinkt dit voor sommige mensen een beetje angstaanjagend, maar alle twijfels verdwijnen als je het geluk hebt om een nacht mee te maken die verlicht wordt door het magische Noorderlicht. De gemiddelde temperatuur voor december gaat van -1 ° C tot + 4 ° C.

Winterkleding, parka’s, wollen truien en jurken zijn dus geen overbodige luxe. Het is koud, maar het zal ook mooi zijn. Als je warm gekleed bent zal niets je nog stoppen om te genieten van dit onvergetelijk avontuur. In dit artikel kom je nog veel meer te weten over een rondreis IJsland december.

Bekijk hier de december reizen in IJsland >>

Meer informatie over de:

Rondreizen door IJsland in december.

Rondreis IJsland decemberHier zijn een paar suggesties voor geweldige avonturen die je kan beleven in IJsland, en in het bijzonder in Reykjavik. Vanwege de duisternis en de weersomstandigheden zullen sommige toeristische trekpleisters soms moeilijk bereikbaar zijn, maar toch zijn er mogelijkheden om iets avontuurlijk te doen.

Hoe vullen we onze dagen?

 • Hul jezelf in warme kleding en maak een romantische wandeling in het centrum van de hoofdstad. Probeer om alle 13 verborgen kerstmannen in de stad te vinden die verstopt zijn achter ramen en op gebouwen. Je moet zeker stoppen voor een warme koffie of chocomelk en genieten van een IJslands gebak waarvan je de naam waarschijnlijk niet zal kunnen uitspreken.
 • Probeer om het noorderlicht te zien! December is een van de beste maanden van het jaar om dit te doen.
 • Geniet van een aantal winteractiviteiten! Er zijn mensen die ervan houden om met een sneeuwscooter rond te hossen op de top van een gletsjer! Een andere aanbeveling is gaan wandelen op een gletsjer en een bezoek brengen aan de ijsgrotten. Elk restaurant in Reykjavik serveert uitstekend eten, maar de specialiteit van het seizoen in de winter zijn Rondreis IJsland decemberwarme gerechten zoals soepen! Als je een fijnproever bent, moet u deelnemen aan een culinaire citytrip in Reykjavik.
 • Tijdens de maand december zijn er nog een aantal natuurlijke warmwaterbronnen bereikbaar maar de meeste mensen maken gebruik van de openbare zwembaden. Ze liggen verspreid rondom Reykjavik, het is super betaalbaar en het is gewoon gezellig om in een warm bubbelbad te zitten terwijl het buiten koud is badend in een warm bubbelbad wanneer het buiten koud is!

KERSTMIS IN REYKJAVIK
In december zal je in IJsland niemand tegenkomen die niet houden van Kerstmis houdt. Dit heeft zijn het effect op de sfeer in Reykjavik:

 • Iedereen loopt in een nog betere stemming dan normaal
  De hele stad zal worden verlicht met kerstverlichting en er worden 13 IJslandse kerstmannen verborgen in de hele stad!
 • Iedereen hoopt op witte kerst. Het is niet onwaarschijnlijk dat Reykjavik bedekt zal zijn met sneeuw op Kerstmis.
 • Rondreis IJsland december
  Rondreis IJsland december

  De straten kunnen ruiken kaneel omdat het gebruikt wordt voor de typische kerstgebakjes.

Boek direct een rondreis door IJsland in december via:

Reis IJsland december, een super omgeving!

OUDEJAARSAVOND IN REYKJAVIK
Om eerlijk te zijn, geen enkele nacht is gekker in Reykjavik dan de nieuwjaarsnacht. Het verbod om vuurwerk af te steken wordt opgeheven en veel IJslanders besteden een groot deel van hun salaris aan vuurwerk. Het wordt de grootste nachtparty van het hele jaar. Als je gek genoeg bent om een bezoek te plannen aan IJsland zou is zeggen: “Go for i!”. Het is een prachtig seizoen en je zal in de winter geen meer epische bestemming vinden dan daar. De sneeuw, de blizzards en het Noorderlicht zullen voor eeuwig in je geheugen geprent blijven.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=ciRAXPKRVVI)

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Deel dit op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *