Met het eigen vervoer rondreizen door IJsland.
Eigen vervoer is ideaal voor een vakantie waarbij je zoveel mogelijk bezienswaardigheden wil zien. Dit geldt temeer voor IJsland aangezien het openbaar vervoer hier beperkt is tot bussen die niet heel vaak rijden. Voor een rondreis door IJsland is eigen vervoer dus ideaal. Je eigen auto naar IJsland brengen is mogelijk (en belastingvrij, tenzij je langer dan een jaar in IJsland blijft), maar een hoop gedoe. Eenvoudiger is om in IJsland een auto te huren. Je kan dan kiezen uit verschillende soorten auto’s en uiteenlopende autoverhuurbedrijven. Kom op deze pagina nog meer te weten over een rondreis IJsland met het eigen vervoer. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis!

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland >>

Meer informatie over de:

Met het eigen vervoer rondreizen.

  • Wat voor auto als eigen vervoer bij rondreis door IJsland?

Rondreis IJsland eigen vervoerGrofweg, kan je bij het huren van een auto kiezen uit drie soorten auto’s: een auto met vierwielaandrijving, een normale gezinsauto of een kleine auto.

  • Auto met vierwielaandrijving

Een 4×4-auto is vooral nuttig wanneer je ook door de binnenlanden van IJsland wil trekken. IJslands binnenland kent vele bergweggetjes die alleen met een jeep-achtige auto begaanbaar zijn. In het hoogseizoen betaal je tussen de zeventig en tweehonderdvijftig euro per dag voor dit type auto. Een grote auto biedt echter ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een tent mee te nemen, zodat je campings kan bezoeken (of zelfs wild kan kamperen) om weer op overnachtingskosten te besparen.

  • Een normale gezinsauto

Wanneer je geen plannen hebt om door het binnenland van IJsland te reizen, dan is een auto met vierwielaandrijving een overbodige luxe. De wegen op de ‘Ring Road’ (het wegennetwerk dat als een ring langs de kustlijn van IJsland loopt) zijn van prima kwaliteit, zodat zij voor elk type auto geschikt zijn. Als je daarentegen wél zo nu en dan over een zandweggetje wil rijden (veelal zijn de wegen nabij het natuurschoon van IJsland niet geasfalteerd), dan kan het zich wel lonen om een auto met een redelijke motorcapaciteit en banden met een goede grip te kiezen. Prijzen voor een dergelijke auto liggen in het hoogseizoen tussen de vijftig en honderd euro per dag.

  • Een kleine auto

Rondreis IJsland eigen vervoerWanneer je slechts een auto zoekt om in Rekyjavik te rijden, hooguit aangevuld met een trip naar de Blue Lagoon of de Golden Circle, dan is het verstandig om de kleinste, goedkoopste auto te kiezen. De prijzen voor kleine auto’s liggen in het hoogseizoen tussen de vijfendertig en vijfenzeventig euro per dag.

  • Autoverhuurbedrijf kiezen voor rondreis door IJsland met eigen vervoer

Er is bepaald geen tekort aan autoverhuurbedrijven in IJsland die je willen helpen met je rondreis door IJsland met eigen vervoer. Behalve uiteraard de vraagprijs en de aangeboden autotypes, zijn er nog enkele belangrijke factoren om op te letten bij het kiezen van een autobedrijf:

Haalt het autobedrijf je op bij het vliegveld of moet je zelf een taxi regelen van het vliegveld naar de autoverhuurder (dit kost enkele tientallen euro’s)? Is er een limiet aan het aantal kilometers dat je mag rijden in de huurperiode? Kan je de auto op meerdere plaatsen of slechts op één plek retourneren? Voor meer informatie over vakanties in IJsland verwijzen wij je graag naar de specialist door op één van de links te klikken.

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *