Onduidelijk beeld van IJsland? Wat is er allemaal mogelijk en wat zijn de ervaringen van mensen die een rondreis hebben gemaakt door IJsland? Velen van ons hebben een onduidelijk beeld van IJsland. Om een beter beeld te krijgen ben ik op zoek gegaan naar de getuigenis van iemand die er heeft rondgereisd. Kom op deze pagina nog veel meer te weten over het prachtige IJsland, ook de mogelijkheid om een mooie rondreis te boeken bij de specialist en om meer informatie op te vragen (Rondreis IJsland ervaringen). Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een prachtige rondreis door IJsland.

Bekijk hier meer over rondreizen in IJsland >>

Lees hier verder over de:

Ervaringen met rondreizen door IJsland.

  • Magische plek

Rondreis IJsland ervaringenHet is een magische plek en het is dichterbij dan je zou denken. Enkele uren na je vertrek thuis lijkt het dat je op een andere planeet terecht gekomen bent. De diversiteit van het land is opvallend. Je kunt van de open velden met lavasteen naar de kleurrijke stad Reykjavik in korte tijd. Bijna een derde van de bevolking woont in Reykjavik. Je kunt ook naar IJsland gaan voor de gletsjers, de vulkanen, watervallen en nog veel meer schoonheid van de natuur. Je kunt naar IJsland reizen voor de ijzige, sterk wind, om in een rustige vallei in de zon te liggen of in een warmwaterbron te baden.

  • Aardige bevolking

De bevolking van IJsland is heel aardig en vriendelijk en ze hebben een goed gevoel voor humor. Ze spreken zeer goed Engels en weten perfect hoe ze de toerist een aangename tijd moeten bezorgen.

  • Verwacht het onverwachte

Tijdens een rondreis mag je steeds het onverwachte verwachten. Dat is wat de reizen naar gletsjers en vulkanen zo interessant maakt, je weet nooit wat er zal gebeuren. Zo zou het kunnen dat je tijdens een dagtocht naar de gletsjer Eyjafjallajökull plots overvallen wordt door een wervelende wind en sneeuw in jouw gezicht. Zo zou het kunnen dat een van de jeeps waarmee jullie rondreizen plots komt vast te zitten. Maar de IJslanders hebben er zoveel ervaring mee dat die na 10 minuten al weer vlot getrokken is.

Boek direct een rondreis door IJsland via:

  • De natuur in een hoofdrol

Overal waar je komt in IJsland speelt de natuur een hoofdrol. Zodra je op de luchthaven in Keflavik landt, zie je de eerste tekenen van de prachtige natuur. Op de kleine luchthaven hangt een gedicht uit van Pétur Gunnarsson dat weergeeft welk land IJsland eigenlijk is. Ik citeer een vrije vertaling: “Op een deel van de aarde beginnen alle dagen prachtig. De dag draait en draait met de bomen, de oceanen en de meren, de woestijnen en vulkanen, en deelt zijn schoonheid met ons en alle dieren”. (Rondreis IJsland ervaringen informatie)

  • Lekker eten

Rondreis IJsland ervaringenIJsland heeft uitstekend eten en kan ook eens iets anders proberen. Je kunt er voor het eerst in jouw leven walvis en haai. Vooral de manier waarop de IJslanders het eten bereiden, de kruiden, de sauzen die ze gebruiken, het is echt heerlijk.

  • Verfrissend voor de ziel

Het toppunt van een rondreis in IJsland zijn de natuurlijke warmwaterbronnen. De terugkerende sterke geur van de zwavel moet je erbij nemen. Hoewel het een beetje naar rotte eieren ruikt raak je er toch stilaan aan gewend. IJsland is een verfrissende plek voor de ziel. Of je nu gelooft in God of niet, de uitzonderlijke natuur doet je eraan herinneren dat er wel iets groter moet bestaan dan wijzelf. De lichten van het noorderlicht zien bewegen en een bezoek aan de Blue Lagoon blijven voor altijd in jouw geheugen gegrift. Hopelijk laat deze getuigenis je inspireren om ook een reis naar IJsland te plannen.

Ervaring met IJsland?

Heb je zelf een ervaring met het unieke IJsland? Bijvoorbeeld wil je je do’s en don’ts delen met anderen? Vul dan hieronder het formulier in.

Bekijk hier meer informatie >>

Wanneer je de IJsland ervaringen wilt bekijken dan kan je eens een kijkje nemen op: https://ijslandspecialist.nl/over-ijslandspecialist/je-ervaringen/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *