Rondreis door IJsland in februari.
De prachtige natuur van IJsland is indrukwekkend in elke maand van het jaar. In een wintermaand zoals februari zijn de dagen weliswaar wat korter, maar hier staat tegenover dat de IJslandse landschappen er prachtig uitzien door de verse sneeuw en de gedurende de dag constant laag hangende zon. Voor een rondreis door IJsland is februari dan ook een uitstekende maand. Als je de mooiste rondreizen wilt bekijken voor IJsland dan kan je op één van onderstaande links klikken om naar de reisspecialist te gaan.

Bekijk hier de februari rondreizen door IJsland >>

Meer informatie over de:

Februari rondreizen door IJsland.

  • Weer in IJsland in februari

Rondreis IJsland februariIn februari is het winter in IJsland, maar de temperaturen zijn er minder laag dan je zou vermoeden. Zo ligt de temperatuur in Reykjavik (Zuidwest-IJsland) in februari gemiddeld tussen de +3°C en -2°C. In Akureyri (Noord-IJsland) is het iets kouder met gemiddelde temperaturen tussen de +2°C en -5°C. Het onweert vrijwel nooit in IJsland, maar in de winter zijn onweersbuien al helemaal een bijzonderheid. Sneeuw en ijs daarentegen zijn wel de gewoonste zaak van de wereld in IJsland in februari.

Het weer is in de winter ook nóg wisselvalliger dan in de rest van het jaar. Zo kan een sneeuwstorm in februari plots overgaan in zonneschijn (en vice versa). Bij een rondreis door IJsland in februari is het dus van belang om je slim te kleden met veel lagen kleding die je kan uitdoen (of juist weer aantrekken) wanneer het weer plots omslaat.

  • Daglengte en zonuren in februari

Houd er bij het bezoeken van IJsland in de winter rekening mee dat de dagen kort kunnen zijn. Aan het begin van februari komt de zon bijvoorbeeld pas rond 10:00 op in Reykjavik en Akureyri om alweer onder te gaan rond 17:00. Een dag duurt dan dus slechts zeven uur. Aan het eind van de maand zijn de dagen iets langer. De zon komt dan op rond 08:30 en gaat onder rond 18:30, zodat een dag alweer tien uur duurt. In deze hele maand schijnt de zon doorgaans minder dan zestig uur.

  • Noorderlicht zien in februari

Mede door de korte dagen, maar ook door het gunstige weer en andere factoren is februari een uitstekende maand om het noorderlicht te zien in IJsland. Vooral in het noorden van het land, rondom de stad Akureyri, is de kans groot dat je er in februari in slaagt om het poollicht te zien. Rondreis IJsland februariOverigens kan je dit bijzondere natuurlicht in februari ook zien in Rekyjavik, al vereist dit meer geluk dan wanneer je in Akureyri bent.

  • Rondreis door IJsland in februari is goedkoop

De meeste toeristen bezoeken IJsland in juni, juli of augustus. Wie dit eiland bezoekt in februari, kan er dus van profiteren dat de toeristische sector in deze tijd van het jaar weinig klanten kent. Dit betekent niet alleen dat je niet hoeft te vrezen voor wachtrijen of voor uitverkochte kaartjes voor attracties dan wel moeilijk te verkrijgen huurauto’s, maar ook dat alles aanzienlijk goedkoper is dan in het hoogseizoen. Dit geldt niet alleen voor hotels, maar ook voor huurauto’s en excursies.

Boek direct een rondreis in februari door IJsland via:

Het Noorderlicht bewonderen in februari

Wanneer je het Noorderlicht wilt gaan bewonderen, bijvoorbeeld in IJsland dan kan dit voor een onvergetelijke ervaring zorgen. Op onze website zijn ook afbeeldingen terug te vinden van het Noorderlicht. Het Noorderlicht is overigens ook te bewonderen in andere landen, te denken aan Lapland (Noorwegen of Finland). Enkele interessante links hiervoor zijn:

Lees hier verder >>

Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis in februari!

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *