Een self-drive tour is een fantastische manier om IJsland te ervaren in alle vrijheid en flexibiliteit.e Eke route beslaat een aantal uitstekende attracties en plaatsen van historische betekenis. IJsland is een het hele jaar door een ideale bestemming en is gemakkelijk toegankelijk en dichterbij dan je denkt. Typische vluchttijden zijn 3 uur van Londen. Haal meteen na het landen op de internationale luchthaven van Keflavik jouw auto op en geniet van een reis door het spectaculair landschap van IJsland. Kom hieronder meer te weten over een rondreis IJsland fly drive. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige reis naar IJsland met een fly drive!

Door overigens op één van onderstaande links te klikken kom je bij de specialist terecht.

Bekijk hier meer over de fly drive >>

Meer informatie over de:

De fly drive rondreizen in IJsland.

  • De hoogtepunten van IJsland

Rondreis IJsland fly driveEen éénmalige trip volstaat niet om het volledige land te ontdekken. Veel hangt af van het tijdstip en de persoonlijke wensen. Toch zijn er enkele hoogtepunten die je bij een eerste bezoek niet mag overslaan:

  • Reykjavik

De hoofdstad heeft zoveel te bieden. Hoewel klein in omvang het heeft de sfeer van een grote metropool:
Kunst- en geschiedenisliefhebbers zullen er een schat aan interessante tentoonstellingen vinden. De prachtige spa’s in de stad zijn ideaal om een dage te onthaasten. Het nachtleven is er bruisend en het eten is vers en erg lekker!

Boek direct een fly drive rondreis door IJsland via:

  • De Gouden Cirkel

Vanuit Reykljavik vertrekt een interessante rondreis waar je deze natuurwonderen ontmoet:

  • De Strokkur geiser die een kolom van water tot 30 meter schiet om de 4-8 minuten
  • De Gullfoss (Golden Falls) waterval
  • Het Thingvellir National Park, waar de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen uit elkaar trekken.

 

  • Natuur en milieu

Vanuit een geologisch oogpunt is IJsland een heel jong land, gevormd door de krachten van de natuur. De vier fundamentele elementen aarde, lucht, vuur en water zeer toegankelijke manier aan te voelen : actieve vulkanen, helder groene valleien, gletsjers en fjorden, zwarte zandstranden en brullende rivieren zijn de meest onderscheidende kenmerken van het IJslandse landschap. Met de wagen zijn ze erg bereikbaar. In een snel veranderende wereld van de uitgestrekte ontwikkeling, is de pure natuur van Rondreis IJsland fly driveIJsland en lege vlaktes een luxe tijdens je rondreis.

  • De ringweg van IJsland

Als je reist langs de IJsland Route 1, is dit de ultieme kans om de adembenemend mooie e natuurwonderen van IJsland te verkennen. Op deze route wisselt het prachtig landschap voortdurend, geniet je van de heerlijke IJslandse keuken en is er volop tijd voor actie en avontuur. Uiteraard kun je deze weg verlaten om de verborgen pareltjes die tour operatoren niet aandoen, te ontdekken.

  • Wisselvallig maar gematigd weer

Het klimaat in IJsland is behoorlijk dynamisch! Dit is een indicatie van de sterke variabiliteit van de IJslandse klimaat, waar men af en toe kan de ervaring van de vier seizoenen op een dag: zon en milde temperaturen, winderig, koele temperaturen en regen, sneeuw en vriestemperaturen. Hoewel IJsland net ten zuiden van de poolcirkel ligt, heeft het wel vier degelijk verschillende seizoenen. Hou hier rekening mee voor de activiteiten die je ter plekke wilt plannen. De zomermaanden zijn over het algemeen druk wat op hogere prijzen me zich mee brengt op gebied van autoverhuur, overnachtingen etc.

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kan je hieronder achterlaten. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen we het artikel nog beter maken.

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.ijslandvakantie.net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *