Een rondreis door IJsland kan ook goedkoop zijn.
De prijzen zijn in IJsland niet lager dan in Nederland, maar door slimme keuzes te maken kan een rondreis door IJsland ook goedkoop zijn. Zo kan bijvoorbeeld voor een klein bedrag worden overnacht wanneer een eigen slaapzak wordt meegenomen naar hostels of gasthuizen. Ook op transport en voedsel kan aanzienlijk worden bespaard om een rondreis in IJsland goedkoop te houden. Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over een rondreis IJsland op een goedkope manier, ook heb je de mogelijkheid om goedkopere reizen te boeken naar IJsland. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over de:

Goedkope rondreis door IJsland.

Goedkoop overnachten bij een rondreis door IJsland

Rondreis IJsland goedkoopEr zijn grofweg drie manieren om héél goedkoop te overnachten in IJsland:

  • Kamperen in een tent;
  • Met een eigen slaapzak slapen in een hostel;
  • Couchsurfing en vergelijkbare websites.

Kamperen in een tent

In IJsland is het op veel plaatsen legaal om een tent op te zetten en de nacht door te brengen. Dit geldt uiteraard niet voor beschermende natuurgebieden noch voor gebieden waar dit expliciet is aangegeven met bijvoorbeeld een bordje. Daarnaast mag steeds op een bepaalde plek slechts één nacht worden doorgebracht. Uiteraard kan ook worden overnacht op een camping. Een plekje voor een tent kost dan veelal tussen de tien en twintig euro per nacht.

Slapen in een slaapzak

Het geldt niet voor alle hostels en gasthuizen, maar soms kan voor een heel lage prijs worden overnacht in een ruimte wanneer je je eigen slaapzak meeneemt. Je kan dan gebruikmaken van de overige faciliteiten, zoals met name de gedeelde badkamer, maar je hebt geen eigen bed.

Couchsurfing en dergelijke

Via CouchSurfing.com kan je ook een slaapplek vinden in het huis of appartement van een lokale inwoner van IJsland. Vooral in IJslands hoofdstad Reykjavik zijn er veel mensen die hun appartement willen delen met toeristen. Een andere optie is om je woning te ruilen met een IJslands gezin. Zij mogen dan voor een bepaalde periode in jouw huis in Nederland wonen en jij in het hunne in IJsland. Een voorbeeld van een site die hiervoor gebruikt kan worden is Homeexchange.com.

Boek direct een goedkope rondreis door IJsland via:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=CCrnJx6yWds)

IJsland goedkoop reizen.

Goedkoop reizen door IJsland

Rondreis IJsland goedkoopDe allergoedkoopste manier om door IJsland te reizen is uiteraard door te liften. IJsland staat bekend als een uitstekend land voor lifters aangezien IJslanders doorgaans zeer vriendelijk en behulpzaam zijn. Hier staat tegenover dat er slechts iets meer dan driehonderdduizend mensen wonen in het land dat twee keer zo groot is als Nederland. Hierdoor kan het soms een tijdje duren voordat een auto voorbij rijdt.

Goedkoop eten en drinken in IJsland

Voedselprijzen zijn in IJsland redelijk hoog. Je kan bij je rondreis door IJsland op voedsel besparen door in plaats van uit eten te gaan voedsel in te kopen bij budgetsupermarkten. Dit zijn supermarkten vergelijkbaar met Dirk van den Broek of Aldi in Nederland. Kraanwater is prima drinkbaar in IJsland, zodat je geen water hoeft in te kopen.

Goedkope toeristische attracties in IJsland

Het beste nieuws voor iedereen die een rondreis door IJsland overweegt, is dat vrijwel al het natuurschoon geheel gratis kan worden bezichtigd. Ook natuurparken hebben geen toegangsprijzen.

Bekijk hier de goedkopere rondreizen door IJsland >>

Heb je een vraag, opmerking of wil je een correctie doorgeven? Reageer dan hieronder. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen wij het artikel informatiever en beter gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *