Een indrukwekkende tocht! Boek een rondreis door IJsland en de Golden Circle.
Reizen door de Golden Circle op IJsland is heel populair bij toeristen. De 300 km lange route omvat veel prachtige bezienswaardigheden. Als je geen volle week kan besteden aan jouw vakantie op IJsland is het huren van een auto om de Golden Circle route in je eentje volgen een perfecte optie. Zelf rijden in plaats van deelnemen aan een georganiseerde tour is heel praktisch. Je kunt beslissen wanneer je wilt stoppen om foto’s te nemen of om de omgeving te verkennen. Als je niet echt gehaast bent kun je de reis op eigen tempo doen. Breng zeker een uurtje door op een boerderij met IJslandse paarden of wacht geduldig op een perfecte wolkenformatie om de mooiste foto’s te maken. In dit artikel nog veel meer over een rondreis IJsland en de Golden Circle.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=5wXZMTk-6G4)

Wanneer je overigens een mooie rondreis wilt boeken naar het prachtige IJsland dan kan je op één van de links klikken voor meer informatie. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een prachtige reis.

Een Golden Circle reis door IJsland.

Verblijf in Reykjavik

Je kunt op hotel gaan in Reykjavik en dat als vertrekbasis beschouwen voor jouw uitstappen. Je kunt er een goedkope auto huren en al de mooiste attracties van de Golden Circle bezoeken.

Het verkeer

Afhankelijk van wanneer je vertrekt, is het rijden er relatief stressvrij. Er wonen niet zoveel mensen in het land, dus druk verkeer is onbestaande eens je de stad uit bent. In de zomer moet je wel opletten voor kuddes schapen die de weg oversteken. In de winter kunnen de wegen gevaarlijk glad zijn en het weer verandert heel snel in IJsland. Een mooie zonnig ochtend kan gemakkelijk omslaan in een sneeuwstorm later op de dag. Wind kan soms een probleem zijn, afhankelijk van waar je bent. Maar IJsland heeft een fantastische website om in realtime de verkeerstoestand te controleren. Ze hebben ook een handig smartphone app.

Þingvellir National Park

De eerste bezienswaardigheid op je rondrit is het Þingvellir National Park. Terwijl je de valleien doorkruist kom je enkele grote boerderijen tegen en lopen er winterharde IJslandse paarden en schapen langs beide zijden van de weg. Weldra kom je aan bij Thingvellir National Park. Dit is de plaats waar het eerste parlement van IJsland samen kwam in het jaar 930. Aan het Lögberg konden de mensen naar voren stappen en speeches geven over belangrijke zaken.

Geisers bij Haukadalur

Jouw volgende halte is Haukadalur, een geothermisch gebied op ongeveer 60 kilometer afstand van het Þingvellir National Park. Hier zijn twee beroemde geisers, Geysir en Strokkur genoemd. In feite is de algemene term “geyser” ontstaan door deze bijzondere geiser in Geysir. Uit de aarde spuit kokend water dat naar rotte eieren ruikt, in de aarde ernaast stijgt de stoom door de openingen en vormt verschillende modderpoelen. Haukadalur heeft een cadeauwinkel en restaurant waar je kunt opwarmen met warme soep.

Gullfoss waterval

Rondreis IJsland Golden CircleDe machtige Hvítá rivier verdwijnt abrupt in een ravijn bij een spectaculaire waterval genaamd Gullfoss, het volgende grote hoogtepunt in de golden circle. De brede snelstromende rivier vormt een hoek en het water stort zich 100 voet naar beneden in een spleet in de aarde. Daarbij ontstaat er een dichte mist en verschillende regenbogen.

Na het afdalen van een lange trap vanaf de parkeerplaats, brengt een betonnen pad je langs een plek vanwaar je naar de brullende stroomversnellingen van het water kan kijken. Het gebied rond de watervallen is behoorlijk winderig, dus een waterdichte jas (en misschien zelfs broek) wordt aanbevolen als je van plan bent om in de buurt te komen. Het onwaarschijnlijk landschap nabij Gullfoss maakt het tot een van de populairste attracties van IJsland.

Kerið kratermeer

De laatste grote bezienswaardigheid op de gouden cirkel is het https://google.be/search?q=Gullfoss&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiFw5CG2-LRAhWhBcAKHQE9DaMQ_AUICCgB#tbm=isch&q=Kerid+kratermeer.

Als je geluk hebt, schijnt de zon over deze rode vulkanische krater, bedekt met groene vegetatie. De bodem van de krater is gevuld met een diepblauwe kleur van het water. Wandelen naar de bodem van de krater duurt slechts 5 minuten. Deze plaats is niet zo bekend als de andere attracties maar zeker de moeite waard voor een korte stop.

Niet veel tijd nodig.
Terwijl de werkelijke rijtijd is slechts 3 uur, maar afhankelijk van hoeveel plaatsen je verkent, moet je rekenen op 6-8 uur om de volledige route af te leggen.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel het dan op social media, zo kunnen wij de pagina beter maken.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *