Rondreis door IJsland en Groenland, een fantastische ervaring!
Groenland heeft met onder andere de prachtige IJsfjord van Ilulissat en een zeldzame blauwe rivier dwars door het witte sneeuwlandschap vele unieke stukjes natuur die nog maar heel weinig mensen van buiten Groenland hebben gezien. Door een rondreis naar IJsland te combineren met een reis naar Groenland, creëer je een unieke mogelijkheid voor jezelf om heel veel bijzonder natuurschoon te zien in één vakantie. In dit artikel kom je nog veel meer te weten over het maken van een rondreis IJsland en Groenland, ook heb je de mogelijkheid om de mooiste reizen te bekijken.

Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis naar IJsland Groenland.

Bekijk hier de Groenland rondreizen door IJsland >>

Lees hier meer over de:

Rondreizen door IJsland en Groenland.

  • Eerst Groenland of eerst IJsland?

Rondreis IJsland GroenlandIJsland is aanzienlijk eenvoudiger per vliegtuig te bereiken dan Groenland. Vluchten naar Groenland vertrekken enkel uit IJsland en Denemarken, terwijl er directe vluchten naar IJsland zijn vanuit Amsterdam en tal van andere Europese steden.

  • Vier keer vliegen

De meest voor hand liggende route is om allereerst vanuit Amsterdam naar IJsland te vliegen en vanuit hier een retourvlucht naar Groenland te nemen, waarna weer teruggekeerd in IJsland een directe vlucht naar Amsterdam kan worden genomen. Je vliegt dan vier keer: van Amsterdam naar IJsland, van IJsland naar Groenland, van Groenland terug naar IJsland en van IJsland terug naar Amsterdam. De rondreis door IJsland kan je dan naar eigen voorkeur vóór of na de rondreis door Groenland plannen.

Boek direct een rondreis door IJsland en Groenland via:

  • Drie keer vliegen

Rondreis IJsland GroenlandWanneer je slechts drie keer wil vliegen, dan kan je ook bijvoorbeeld vanuit Nederland de trein nemen naar Denemarken om vervolgens vanaf hier te vliegen naar Groenland. Na je rondreis door Groenland neem je dan het vliegtuig naar IJsland om uiteindelijk na je rondreis door dit eiland terug te vliegen naar Nederland.

  • Vliegen naar Groenland

Er zijn twee vliegmaatschappijen die vluchten naar Groenland aanbieden: Air Greenland en Air Iceland (niet te verwarren met Icelandair dat vluchten tussen o.a. Amsterdam en IJsland aanbiedt).

  • Naar Groenland vliegen met Air Greenland

Air Greenland vliegt het hele jaar door vanuit Kopenhagen (Denemarken) naar Kangerlussuaq (West-Groenland). In de zomerperiode verzorgt Air Greenland ook ongeveer twee keer per week vluchten naar Narsarsuaq (Zuid-Groenland). Beide vliegreizen kosten ongeveer 4,5 uur. Vanuit Kangerlussuaq of Narsarsuaq wordt dan per vliegtuig gereisd naar de uiteindelijke vakantiebestemming in Groenland. Er zijn doorgaans voldoende binnenlandse vluchten in Groenland om in één dag vanuit Kopenhagen naar je eindbestemming in Groenland te reizen. Tussen maart en oktober verzorgt Air Greenland ook tweewekelijks vluchten tussen IJsland en Nuuk (de hoofdstad en grootste stad van Groenland, gelegen in het zuiden van het land) en Ilulissat (een stadje dat iets ten noorden van Nuuk ligt). Vanuit IJsland is het 2 tot 3 uur vliegen naar Groenland.

  • Naar Groenland vliegen met Air Iceland

Air Iceland biedt verschillende vluchten aan van Reykjavik naar Groenland. Zo verzorgt Air Iceland het hele jaar door vluchten van Reykjavik naar de in het oosten van Groenland gelegen stadjes Kulusuk en Ittoqqortoormiit. Ook Nuuk, Kangerlussuaq en Ilulissat worden gedurende het gehele jaar door Air Iceland verbonden met Reykjavik. Vluchten naar deze plaatsen worden in de zomer wel veel frequenter aangeboden dan in de winter. Vluchten naar Narsarsuaq (Zuid-Groenland) worden zelfs enkel in de zomer aangeboden door Air Iceland.

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.ijslandvakantie.net voor meer informatie over vakanties in IJsland.

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *